Het weer: Grijs begin, in de middag geleidelijk zonneschijn

Foto van auteur

Wijde Aa
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend ziet het weer er niet veelbelovend uit. Er hangt een grijs wolkendek boven Zwolle en de wind komt nog steeds uit het koele noordwesten. Maar deze situatie verbetert in de loop van de dag. Een hogedrukgebied arriveert vanuit het westen boven onze omgeving.

Uit het ochtendwolkendek valt geen regen en in de middag verbrokkelt het. De zon komt geleidelijk beter door. Zonneschijn laat de temperatuur uiteindelijk oplopen naar ongeveer 23 graden, een waarde die tegen de avond wordt bereikt. De wind is maandag zwak tot matig, kracht 2 tot 3. In de nacht naar dinsdag is er nog maar weinig wind en onder nauwelijks bewolking daalt het kwik naar ongeveer 13 graden. Dinsdag gaat een zwakke zuidwestenwind zorgen voor opwarming.

Flinke opwarming, we verwachten dinsdag een middagtemperatuur van 27 tot 30 graden in de stad. Dat gebeurt onder zomerzon en sluierwolken.

Genoemd hogedrukgebied schuift door naar het zuiden. Het wordt afgelost door een volgend, dat in de buurt van de Britse Eilanden aankomt. Hierdoor is de aanvoer tijdelijk opnieuw noordwestelijk. Dit drukt de middagtemperatuur woensdag naar 25 graden en donderdag naar 23 graden. Maar tezamen met de zon die urenlang door sluierwolken heen schijnt, blijft het zomerse en kurkdroge karakter van het weer intact.

Vanaf vrijdag warmt het door aanvoer van lucht uit het zuiden van Europa flink op. Volgens de huidige berekeningen maakt Zwolle komende zondag kans op een tropische 30 tot 35 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)