Het weer: Grijs, af en toe regen, later een glimp van de zon

Foto van auteur

Frankhuizerallee
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend is het al grijs boven Zwolle. Laaghangende bewolking trekt over de stad en die wordt in de ochtend snel dikker. Wat is er aan de hand?

Er trekt een front langzaam van west naar oost over. Dat front brengt behalve dikke bewolking ook neerslag. In de ochtend kan het al beginnen te regenen of motregenen. In de eerste helft van de middag is de kans op regen in Zwolle het grootst. Dan regent het tijdelijk steviger, er wordt voor deze regio enkele millimeters neerslag berekend. In de loop van de middag is de bewolking dunner en komt de zon nog even door.

Het front veroorzaakt niet veel wind: zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten, kracht 2 tot 3. ‘s Morgens is het ongeveer 8 graden en onder het wolkendek wil het kwik ’s middags niet verder naar boven dan tot ongeveer 11 graden. Een tegenvallende temperatuur die je kunt verwachten bij tegenvallend weer.

In de avond en nacht naar dinsdag blijft er kans dat buitjes licht gespetter produceren. Dinsdag overdag is het droog, op misschien nog wat druppels in de ochtend na. Wolkenvelden schuiven over de stad, waar de zon met wisselend succes doorheen prikt. De middagtemperatuur stijgt naar 14 graden.

Woensdag tot en met vrijdag wordt het kwik verder opgekrikt naar ongeveer 16 graden. Bovendien blijft het die dagen droog met steeds meer zonneschijn. Een hogedrukgebied is in de buurt. De wind is geen storende factor, zodat Zwolle mooi herfstweer tegemoet gaat.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)