Vince van der Pal snel op de wisselslag-estafette in Boekarest

Foto van auteur

Vince van der Pal tijdens NK zwemmen in Amersfoort
Foto: Debby Boxum

Zwolle – Vince van der Pal uit Zwolle heeft op het Europees jeugdkampioenschap zwemmen in Boekarest de halve finales op de 100 meter vrije slag weten te bereiken. Hij tikte aan in 50,93, een fractie boven zijn persoonlijk record.

In de halve finale lukte het Van der Pal niet om een snellere tijd neer te zetten. De 51,19 was goed voor een vijftiende klassering. Om wel in de finale te komen, zou 50,40 genoeg geweest zijn. Een tijd die de zwemmer van Swol 1894 op voorhand niet voor onmogelijk hield. Van der Pal was na afloop dan ook enigszins teleurgesteld.

Vince van der Pal: “Ik ben niet boos, maar vooral teleurgesteld in mijzelf. Op de laatste baan kwam ik er pas in de laatste tien meter achter dat ik al de hele tijd om de twee slagen ademde, terwijl om de vier beter voor mij is. Dat mag hier gewoon niet gebeuren.” Van der Pal toonde zich alweer strijdbaar voor de afsluitende 4 x 100 meter wisselslag-estafette.

De wisselslag-estafette stond op de laatste dag van het jeugdkampioenschap op het programma. Vince van der Pal (borstcrawl) zwom dit onderdeel samen met Jay de Vries (rugslag), Luka Janssen (schoolslag) en Yanieck Weijland (vlinderslag).

Na een trage overname kwam Weijland tot een split in een knappe tijd van 57,07. Vervolgens sloot Van der Pal de estafette af met een razendsnelle 50,31 waarbij vooral de terugbaan een revanche betekende voor de 100 meter vrij slag een dag eerder.

Uiteindelijk eindigde de ploeg met 3:47,86 verdienstelijk als twaalfde.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)