Senioren gezocht die OV-ambassadeur willen worden

Foto van auteur

Zwolle – Ervaar het OV is op zoek naar senioren die OV-ambassadeur te worden. Een OV-ambassadeur geeft uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. En aan mensen met specifieke vragen over het gebruik van het openbaar vervoer.

Vragen over de OV-chipkaart komen veel voor. Ook over het uitstippelen van een reis en het reizen met korting worden veel vragen gesteld. Mensen kunnen uitleg krijgen over de kaartautomaat, een routeplanner en het in-en uitchecken. OV-ambassadeurs zijn er voor deze en andere vragen en maken hiermee mensen wegwijs in het reizen met het openbaar vervoer. Ze zijn werkzaam in de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland.

Naast informatieve activiteiten in groepsverband of individueel, kunnen mensen ook ervaren hoe het is om met het openbaar vervoer te reizen. Dit door in kleine groepen samen met een OV-ambassadeur daadwerkelijk te reizen en uitgebreid op het station te zien waar de informatie te vinden is en hoe een kaartautomaat werkt.

Ongeveer veertig OV-ambassadeurs werken in kleine regioteams met verschillende activiteiten. Deze activiteiten worden samen met de projectmedewerkers vormgegeven.

Een OV-ambassadeur krijgt training, ondersteuning en begeleiding. Er worden terugkomdagen georganiseerd waarin OV-ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen en waar ze op de hoogte worden gehouden van recente ontwikkelingen.

U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van twee dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie. Reis- en overige kosten vergoed.  

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)