Geen treinen komend weekend tussen Zwolle en Meppel

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – ProRail begint in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli met werk aan het spoor tussen Zwolle en Meppel. Daardoor rijden er op dit traject geen treinen. De werkzaamheden duren tot maandagochtend twee uur.

Vanaf maandagochtend vroeg rijden de treinen weer volgens dienstregeling, aldus ProRail. Reizigers kunnen zaterdag en zondag gebruikmaken van de bus. NS meldt dat er voldoende bussen zijn. De frequentie waarmee de bussen rijden kan echter tegenvallen door het huidige personeelstekort bij de busmaatschappijen. Daarom waarschuwt NS reizigers dat het wachten langer kan duren.

ProRail vernieuwt het spoor tussen Zwolle en Meppel ter hoogte van Staphorst. In Zwolle werkt ProRail aan de fietstunnel bij de N340.

De bussen op zaterdag en zondag naar Meppel vertrekken aan de zuidzijde van NS-station Zwolle. Vanaf Station Meppel rijden de bussen naar station Zwolle. NS raadt reizigers aan om voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met een extra reistijd van 30 tot 45 minuten.