Ruud Lutterman naar Landstede Hammers

Foto van auteur

Zwolle – Ruud Lutterman speelt aankomend seizoen bij Landstede Hammers. De 25-jarige Nederlandse forward komt van Basket Corato, dat speelt op het derde niveau van Italië. Eerder speelde Lutterman in Nederland voor Apollo Amsterdam.

Lutterman speelde in het seizoen 2015/2016 enkele wedstrijden voor de Amsterdammers, waarna hij vertrok naar de Verenigde Staten. Hij speelde daar in het collegebasketbal voor de Caldwell Cougars, actief in division II. In 2020 startte Lutterman zijn professionele loopbaan bij de IJslandse tweede-divisionist Íþróttafélagið Hamar en daar maakte hij in 25 wedstrijden gemiddeld 17.2 punten.

Ook pakte hij gemiddeld acht rebounds per wedstrijd. Afgelopen seizoen speelde Lutterman voor het Italiaanse Basket Corato en voor die club kwam hij tot een gemiddeld puntentotaal van 14.4 per wedstrijd.

“Ruud heeft zich de laatste jaren goed ontwikkeld,” zegt Aleksandar Todorov, algemeen manager van Landstede Hammers. “Hij voegt scorende kwaliteit toe aan onze spelersgroep, terwijl hij ook reboundend zijn mannetje staat. We voegen opnieuw een Nederlander toe aan onze selectie en ook nog iemand die al wat ervaringen heeft opgedaan in het buitenland. We zijn blij met de komst van Ruud en hebben alle vertrouwen in een fijne en goede samenwerking.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)