Boyd van der Vuurst de Vries naar Landstede Hammers

Foto van auteur

Zwolle – Landstede Hammers heeft Boyd van der Vuurst de Vries aan de selectie toegevoegd. De 22-jarige guard speelde eerder voor Den Helder Suns, Okapi Aalst en het Spaanse TAU Castelló en zet zijn loopbaan na de zomer voort in Zwolle.

Van der Vuurst de Vries begon zijn professionele loopbaan in 2017 bij Den Helder Suns. Onder de vleugels van coach Peter van Noord groeide hij uit tot een van de sterkhouders van die ploeg. In het seizoen 2019/2020, het afgebroken coronajaar, kwam Van der Vuurst de Vries in 27 wedstrijden tot een gemiddeld aantal punten van 10.9, een jaar later speelde hij achttien wedstrijden voor Den Helder en daarin kwam hij tot gemiddeld 14.7 punten per wedstrijd. De laatste periode speelde de 1.91 meter lange guard voor TAU Castelló, uitkomend op het tweede niveau van Spanje.

Met het aantrekken van Van der Vuurst de Vries krijgt de selectie van Landstede Hammers weer verder vorm. “Na het vertrek van een groot deel van onze vaste kern was het zaak om snel te schakelen en een goede Nederlandse kern neer te zetten. Met de komst van Boyd zetten we weer een mooie stap in die richting. De Nederlanders kennen hem natuurlijk al van zijn tijd bij Den Helder Suns, waar hij zichzelf echt goed heeft ontwikkeld. Wij zijn blij dat Boyd volgend seizoen het shirt van de Hammers draagt en zijn er zeker van dat hij binnen het team gaat passen”, reageert Aleksandar Todorov, algemeen manager van Landstede Hammers.