Dinsdag code oranje vanwege extreme hitte

Foto van auteur

Zwolle – Code oranje wordt dinsdag van kracht vanwege de verwachte tropische hitte. Het KNMI geeft deze waarschuwing voor Overijssel en de meer zuidelijk gelegen provincies. Code geel is maandag al van kracht voor het hele land.

Dinsdag worden voor de regio Zwolle temperaturen verwacht van 35 tot 40 °Celsius. Er wordt vanuit het zuidoosten zeer warme lucht aangevoerd en de zon brandt ongehinderd boven de stad. De extreme hitte kan gevolgen hebben voor de gezondheid van met name ouderen, kleine kinderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. Code oranje geldt dinsdag tussen 11.00 en 21.00 uur.

Het Nationaal hitteplan is vanaf vandaag in werking gesteld door het RIVM in overleg met het KNMI. Het extreem warme weer levert gevaar op voor uitdroging en hitteberoerte. Ouderen vormen de grootste kwetsbare groep, aldus het RIVM, omdat zij hun lichaamstemperatuur slechter onder controle kunnen houden en minder snel een dorstgevoel hebben. Mensen die zich inspannen in de buitenlucht, personen met overgewicht en zeer jonge kinderen vormen ook een risicogroep.

Woensdag verdwijnt de hitte uit het land en keren we terug naar normale zomerse temperaturen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)