Morgen drukkende hitte in Zwolle, KNMI geeft code geel af

Spoelstraat
Foto: Peter Denekamp

Het KNMI heeft voor Overijssel en de andere oostelijke provincies code geel afgegeven vanwege de verwachte hitte op dinsdag. Door de hoge temperatuur in combinatie met het binnenstromen van vochtige lucht kunnen ouderen en mensen met een zwakke gezondheid hitteklachten krijgen.

In het zuiden van het land staat de hittewaarschuwing vandaag al uit voor de middag en avond. Dinsdag stijgt de temperatuur net als vandaag naar een maximum van 30 tot 35 graden Celsius. De hitte wordt dinsdagmiddag met het oplopen van de luchtvochtigheid steeds drukkender.

Niet alleen mensen met een zwakke gezondheid riskeren gezondheidsproblemen door de benauwde hitte. Door zware lichamelijke activiteit, zoals intensief sporten, kan iedereen klachten krijgen in deze extreem warme weersomstandigheden. Er is gevaar voor uitdroging en oververhitting.

Het advies is om dinsdag tussen 11.00 en 18.00 uur uit de zon te blijven en geen zware lichamelijke activiteiten te verrichten, genoeg water te drinken en ook goed op huisdieren te letten die last hebben van de hitte.

Foto 1
Spoelstraat - Foto: Peter Denekamp
Spoelstraat
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)