IntermeZZo en KindermeZZo zoeken nieuwe vrijwilligers

Foto van auteur

Vijwilligers van IntermeZZo

Zwolle – Het aantal mensen dat ondersteuning zoekt om te kunnen dealen met het leven met en na kanker groeit. IntermeZZo biedt die psychosociale steun aan mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden.

IntermeZZo heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Vanwege toenemende drukte worden gastvrouwen en gastheren gevraagd. Bij KindermeZZo, voor kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker speelt, zijn vrijwilligers nodig voor de kidsmiddagen op de woensdag. Dit vanwege een stijgend aantal kinderen dat deelneemt aan de activiteiten.

IntermeZZo biedt psychosociale steun aan mensen uit Zwolle en verre omgeving die geraakt worden door kanker. Erkenning, herkenning en ontspanning zijn nodig als kanker in het leven komt van een persoon en diens gezin. Mensen kunnen terecht voor een luisterend oor, gesprekken en een scala aan activiteiten, cursussen, workshops en voorlichting.

Gastvrije vrijwilligers vormen bij IntermeZZo het hart van de organisatie. Zij worden getraind in gespreksvoering speciaal gericht op mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Zij kennen het aanbod dat IntermeZZo heeft en kijken samen met de gast naar wat iemand nodig heeft. Kwaliteit van leven staat daarbij voorop.

Nieuwe vrijwilligers (m/v), die het team gaan aanvullen, zijn echte mensen-mensen met de nodige levenservaring. Samenwerking en bereidheid om te leren staan hoog in het vaandel. Vrijwilligers werken meestal één dagdeel per week.

Bij KindermeZZo komen kinderen in de basisschoolleeftijd van wie een van de ouders kanker heeft of had. Op woensdagmiddag is er een ontspannend kinderprogramma. De vrijwilligers die de kinderen begeleiden zijn kindgericht, creatief en praktisch. Een aantal vrijwilligers heeft een pedagogische opleiding of ervaring. Als nieuwe collega’s deze achtergrond hebben is dat fijn, maar niet per se noodzakelijk. Wel is het nodig soepel te kunnen omgaan met kinderen in een bijzondere situatie. Ook goed kunnen samenwerken in een team is van belang.

Een uitvoerige beschrijving van de vrijwilligersfuncties staat op de website www.intermezzo-zwolle.nl onder nieuws.

Foto's 2
KindermeZZo kaartgroep
KindermeZZo kaartgroep
Vijwilligers van IntermeZZo
Vijwilligers van IntermeZZo