Het weer: Eerst wolkenvelden, daarna meer zon

Foto van auteur

Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag ligt Zwolle eerst onder wolkenvelden. Mogelijk is de bewolking dik genoeg om een paar regendruppeltjes te laten vallen. Maar de kans is klein en in de loop van de dag verbrokkelen de wolkenvelden.

De zon komt steeds beter door en ‘s avonds blijft het droog. De temperatuur stijgt na een minimum ’s morgens vroeg van ongeveer 15 graden naar gelijk niveau als op donderdag: we verwachten vrijdag een middagmaximum van 24 graden in de stad. De wind zit nog in de noordoosthoek maar is zo zwak dat hij de temperatuur niet drukt. In de avond en nacht valt de wind compleet weg. Mistbanken kunnen op de vroege zaterdagochtend in het buitengebied van Zwolle ontstaan.

In het weekend zien we de zon maar ook veel wolken. Zaterdag de meeste zonneschijn, vooral in het begin van de dag. De temperatuur is ’s middags met zo’n 27 graden zomers. We zijn dan onder een westcirculatie terechtgekomen waarin een oceaanstoring in verzwakte vorm over onze omgeving schuift. Dat merk je op zondag aan het uitgestrekte wolkenpakket boven de stad. In de loop van zondagmiddag en in de avond is de kans op enige regen groot.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)