Het weer: Wegtrekkende wolkenvelden

IJssel en A28
Foto: Hans Smit

Dinsdag trekken over Zwolle wolkenvelden. Ze komen uit het oosten en kunnen de zon afdekken. Vooral in de ochtend is het een hachelijke zaak voor de zon. De wolkenvelden blijven naar het westen bewegen, we verwachten de meeste in de loop van de dag toch kwijt te raken.

Meer ruimte voor zonneschijn ‘s middags, dat is de verwachting. En ’s avonds, de zon gaat pas om 20.39 uur onder. Aan het eind van de middag wordt de hoogste temperatuur bereikt. Na een frisse ochtend met circa 6 graden op de thermometer, gaan we voor een maximum van 15 graden. Of nog iets meer op beschutte plekken in de stad. Het is raadzaam om die op te zoeken want er staat een volle windkracht 3 uit het oosten tot noordoosten. In de avond neemt de wind af.

In de nacht naar woensdag is er weinig bewolking, het koelt af naar een graad of 5. Woensdag straalt de zon breeduit op Zwolle. Wolken zijn van geringe betekenis, de wind speelt een grotere rol voor je weergevoel. Die neemt in de middag weer toe naar een dikke kracht 3 uit het noordoosten. De temperatuur stijgt naar 15 graden, uit de wind en in de zon is het warmer.

Hogedrukgebied Petra bevindt zich donderdag niet meer met het centrum boven Scandinavië maar ten noorden van Schotland. Een storing ziet kans om onze omgeving te besluipen vanuit het oosten. Buiige regen lijkt het te worden. Vrijdag krijgen we daar mogelijk nog een staartje van mee.

Donderdag in de regen stagneert het kwik misschien wel onder de 10 graden. Vrijdag halen we de 20 graden die vorige week werd berekend niet. De hoop is nu gevestigd op de zaterdag, maar sommige weermodellen hebben de twintiger op die dag ook al geschrapt van de weerkaart voor Zwolle.

Foto 1
IJssel en A28 - Foto: Hans Smit
IJssel en A28
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)