Het weer: Overgangsdag naar minder warm weer

Foto van auteur

Turfmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is een overgangsdag naar minder warm weer. De windrichting wordt noordwestelijk tot noordelijk, waar later koele zeelucht vandaan komt. De afgelopen dagen hadden we aanvoer vanuit het bloedhete zuiden tot zuidwesten.

De beide stadsweerstations van Weblog Zwolle noteerden woensdag een maximumtemperatuur van een fractie onder de 32 graden. Ook donderdag wordt het na een zwoele nacht, met in de stad een minimum rond 20 graden, nog behoorlijk warm. Maar we blijven net onder de tropische waarde van 30 graden. De overgang naar koeler weer verloopt in Zwolle rustig. Serieuze buien uit België lijken donderdagavond via Zuid-Limburg naar Duitsland te trekken. Misschien dat Twente en de Achterhoek er nog een schampschot van mee krijgen.

In Zwolle wordt donderdagmiddag de sluierbewolking dikker en er drijft ook lagere bewolking binnen. De kans op een drup regen is klein. Misschien dat het in de loop van de avond en in de nacht naar vrijdag toch nog een beetje nat wordt in Zwolle. Het zal niet veel voorstellen, wat jammer is voor natuur en landbouw, die wel wat water kunnen gebruiken.

Vrijdag heeft Zwolle aanvoer van lucht uit het noorden tot noordwesten. Tezamen met zon en wolken levert dat uitstekend vakantieweer op. Het blijft droog en de wind is zwak tot matig. De middagtemperatuur in de stad stijgt tot ongeveer 23 graden. Aangenaam als je iets wilt doen buiten.

In de nacht naar zaterdag koelt het flink af: circa 10 graden is het verwachte minimum. In het weekend is het droog, met hulp van een hogedrukgebied met het centrum bij Ierland. En er is plenty zonneschijn. De temperatuur in Zwolle ligt ’s middags rond een gematigde 22 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)