Het weer: Zon, wolken en warmte

Foto van auteur

Diezerpoortenplas
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag schuift een allegaartje van wolken over Zwolle. De kans op een drup regen is echter uitermate klein. In de vroege ochtend gaan we met ongeveer 14 graden van start. In de middag wordt dat verdubbeld naar 28 graden.

Mocht het met die bewolking boven Zwolle nou meevallen – een enkel weermodel berekent dat – dan verschijnen dinsdagmiddag onder brede zonneschijn 30 tropische graden op de thermometers. Veel of weinig bewolking, het wordt hoe dan ook warm in de stad. Aanvoer van warme lucht vanuit het zuiden tot zuidwesten zorgt daarvoor. De wind is over het algemeen zwak, in de middag misschien even matig, kracht 3.

Woensdag stijgen we zeker naar 30 graden en donderdag gaan we er overheen. Tropisch warme dagen met zon en wolkenpartijen, die verklappen dat we niet in droge lucht zitten. Maar tot vrijdag is de kans op een buitje in Zwolle verwaarloosbaar klein. Op vrijdag en zaterdag arriveert een storing met buien. De precieze timing en koers zijn nog niet bekend. Het wordt achter de storing minder warm: een middagtemperatuur van maximaal 25 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)