Beiaardmaand Zwolle 2022 met rijk jubileumprogramma

Foto van auteur

Martien van der Knijff op zijn nieuwe mobiele concertcarillon
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – De Zwolse Beiaardstichting pakt in de maand september, na twee jaar coronavertraging, uit met het jubileumprogramma. Tijdens de beiaardbespelingen is de verfraaide ANNO-museumtuin toegankelijk als luisterplaats. De beeldverbinding met de Peperbus is hersteld, zodat de beiaardier hoorbaar en zichtbaar is.

De stichting ziet mogelijkheden voor een mooie coproductie met het museum en stadsbeiaardier Martien van der Knijff, die dit jaar ook zijn nieuwe mobiele concertcarillon inzet. Er wordt samengewerkt met het Stadsfestival Zwolle, Open Monumentendag, ArtEZ Conservatorium, het Meander College en andere Zwolse partners. De Beiaardmaand wordt afgesloten met een carillonmarathon in het kader van Zwolle Baroque.

Op vrijdag 2 september luidt Maurits Bunt, een van de jongste beiaardiers van Nederland, het Stadsfestival in vanaf de Peperbus. De aanvangstijd is 15.00 uur.

Op zaterdag 3 september vindt om 15.00 uur een spectaculair optreden plaats van trompettist Eric Vloeimans en Martien van der Knijff vanaf de Peperbus én de museumtuin. Om 16.30 uur is er mobiele mini-opera: een korte opera van Joram van Duijn wordt op verschillende plekken in het gebied herhaald door ArtEZ-studenten (compositie, zang) en Martien van der Knijff op het concertcarillon.

De volgende twee concerten zijn in het kader van Open Monumentendag op zaterdag 10 september en worden verzorgd door de beiaardstudenten Jessica Simonetti om 12.00 uur en Jeroen Heijungs om 15.00 uur.

Ook de overige optredens op de Beiaardmaand Zwolle 2022 zijn bekend. Tijdens het eerste jubileumconcert op vrijdag 16 september om 19.30 uur introduceert de componist Jan-Bas Bollen zijn hypertheremin. Hij speelt samen met de stadsbeiaardier.

Zaterdag 17 september om 15.30 uur speelt Paul Maassen weer jazz op het concertcarillon samen met de Bigband van het Meander College onder leiding van Albert Dam.

Zaterdag 24 september om 15.30 uur speelt Martien van der Knijff op het concertcarillon samen met het uit studenten samengestelde MICA-saxofoonkwartet.

In het kader van het Festival Zwolle Baroque is er op zondag 2 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een carillonmarathon. Roy Kroezen, Bob van der Linde en Anne Kroeze bespelen de Taylorbeiaard en er zijn herhalingen van de mini-opera die al op 3 september werd uitgevoerd.

Luisterplaats: ANNO-museumtuin/restaurant, inclusief beeldverbinding. De toegang is gratis.

Foto's 2
Martien van der Knijff op zijn nieuwe mobiele concertcarillon - Foto: Ingezonden foto
Martien van der Knijff op zijn nieuwe mobiele concertcarillon
Foto: Ingezonden foto
Eric Vloeimans - Foto: Ingezonden foto
Eric Vloeimans
Foto: Ingezonden foto

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)