Landstede Hammers speelt benefietwedstrijd voor Oekraïne

Foto van auteur

Zwolle – Het Zwolse basketbalteam Landstede Hammers organiseert op 18 september een benefietwedstrijd tegen het Duitse Rasta Vechta. De gehele opbrengst uit sponsoring en donaties komt ten goede aan Oekraïne.

Stichting HUMANE zorgt ervoor dat het bedrag volledig en direct wordt ingezet waar het nodig is. De benefietwedstrijd gaat tussen de Hammers en het Duitse Rasta Vechta. De toegang tot deze wedstrijd is gratis, maar tijdens het event kunnen bezoekers doneren aan Stichting HUMANE en dus aan Oekraïne. Ook komt de bijdrage van de sponsoren volledig ten goede aan dit goede doel. “We willen iedereen uitnodigen om naar deze bijzondere wedstrijd te komen,” zegt Aleksandar Todorov, algemeen manager bij Landstede Hammers.

Het wordt niet zomaar een wedstrijd, want de bekende Oekraïense zangeres Alisa Sova komt zingen. “Zij laat ons met haar prachtige stem muzikaal verbinden met Oekraïne. Haar emoties en gedachten krijgen we dan ook gelijk binnen,” vertelt Aurora Morariu, voorzitter van Stichting HUMANE. Sova is gevlucht voor de oorlog en heeft opvang gevonden in Nederland.

“De oorlog in Oekraïne was nooit een keuze voor de inwoners van dat land,” vertelt Dragos Diculescu, basketballer bij Landstede Hammers. “Maar wij hebben wel een keuze en door die keuze te maken, kunnen we daadwerkelijk de levens van mensen veranderen. Daarom steun ik Stichting HUMANE. Samen kunnen we echt verschil maken. Help ons om een positieve impact te maken, van mens tot mens!”

“We zijn ontzettend blij dat Landstede Hammers het belang inziet van de hulp aan Oekraïne,” aldus Morariu. “De oorlog lijkt op de achtergrond geraakt, maar de humanitaire ramp is daar alleen maar pijnlijker geworden. En ze hebben onze hulp harder dan ooit nodig. We werken samen met lokale hulpverleners in Oekraïne en zij sturen ons elke dag foto’s over de noodlijdende situatie daar. Onze steun blijft ontzettend hard nodig.”

Informatie over deze wedstrijd:
Landstede Hammers – Rasta Vechta
Tijdens de opening en in de rust treedt Alisa Sova, zangeres uit Oekraïne, op
Datum: 18 september 2022
Tijd: 14.00 uur
Kaarten: gratis, reserveer ze via www.landstedehammers.nl/tickets
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)