Landstede Hammers speelt drie keer in speciaal tenue

Foto van auteur

Zwolle – Landstede Hammers speelt dit seizoen drie wedstrijden in een speciaal tenue. De Hammers willen daarmee aandacht vragen voor verschillende goede doelen, waarna de tenues op een later moment worden geveild om geld op te halen voor nog eens een goed doel.

De eerste keer dat het speciale tenue gedragen wordt, is tijdens de thuiswedstrijd van Landstede Hammers tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Die wedstrijd wordt gespeeld op zondag 30 oktober (14:00 uur). De Hammers vragen rond die ontmoeting aandacht voor de strijd tegen borstkanker. Het Landstede Sportcentrum zal op die dag roze kleuren, terwijl de spelers de wedstrijd spelen in het speciale tenue.

De tweede wedstrijd in het speciale tenue is het treffen van 27 december (19:30 uur) met Basketball Academie Limburg. Die dag staat in het teken van Special Olympics. Op 5 februari 2023 speelt Landstede Hammers een thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden en ook dan dragen de spelers het speciale tenue. De club vraagt dan aandacht voor de stichting Opkikker.

“Als club vinden wij het belangrijk om ook maatschappelijk onze inbreng te hebben”, zegt Aleksandar Todorov, algemeen manager van Landstede Hammers. “Op deze manier hopen we ons steentje op fraaie wijze bij te dragen. In samenwerking met Craft hebben we een speciaal tenue ontworpen, die we dragen tijdens deze wedstrijden. Tegen Leiden vragen we aandacht voor de strijd tegen borstkanker, rond de andere twee wedstrijden gaan we de genoemde organisaties op een mooie manier ‘in the picture’ zetten.”

Na de drie genoemde wedstrijden worden de tenues geveild voor het goede doel. Daarover volgt later meer informatie.