Luisterlijn Zwolle zoekt vrijwilligers

Foto van auteur

Lilian van de Luisterlijn
Foto: Elizabeth Wattimena

Zwolle – De vrijwilligers van de Luisterlijn bieden dag en nacht een luisterend oor aan mensen met pijn, verdriet en zorgen. Via telefoon, chat en e-mail. In oktober start in Zwolle een training om nieuwe vrijwilligers op te leiden.

De Luisterlijn is op zoek naar mensen die hieraan willen meedoen, want het aantal gesprekken dat de Luisterlijn voert blijft onverminderd hoog. In 2021 werden ruim driehonderdvijftigduizend oproepen beantwoord. Het gaat vaak om zwaardere en langere gesprekken, aldus de organisatie. Zo wordt er vooral contact opgenomen bij verdriet, eenzaamheid of zorgen. De Luisterlijn zoekt dringend nieuwe vrijwilligers om te voorzien in een grote maatschappelijke vraag.

“Als vrijwilliger bij de Luisterlijn moet je vooral goed kunnen luisteren, zonder te oordelen,” legt vrijwilliger Anne uit. “De onderwerpen van de gesprekken en redenen dat mensen contact opnemen zijn uiteenlopend. Soms belt iemand om gewoon even een praatje te maken. Maar andere mensen willen je spreken, omdat ze echt iets emotioneels kwijt willen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om er voor een ander te kunnen zijn.”

Wil jij meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn?

De Luisterlijn Zwolle start 14 oktober met een training en maakt graag kennis met nieuwe vrijwilligers die daaraan mee willen doen. Je leert gespreks- en luistervaardigheden om een luisterend oor te kunnen bieden via telefoon en chat. Kun jij goed luisteren en heb je interesse? Kijk dan op de website www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk en meld je aan. Daar vind je ook meer informatie over de training en begeleiding.

De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Vijftienhonderd vrijwilligers helpen mensen door te luisteren om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de achtentwintig locaties. De vrijwilligers krijgen deskundige training en continue begeleiding.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)