Everse vraagt rust van FC Zwolle supporters

Foto van auteur

Zwolle – Voormalig FC Zwolle trainer/coach Jan Everse heeft de supporters van FC Zwolle maandagavond opgeroepen zich vooral rustig te houden. Everse werd maandag op non-actief gesteld door FC Zwolle.


Foto: FC Update

Everse gaf in restaurant De Vrolijkheid tekst en uitleg over zijn ontslag aan de supporters. Daar kwamen tussen de 150 en 200 supporters op af. Omdat de trainer zich nog niet heeft neergelegd bij zijn ontslag vraagt hij de supporters zich rustig te houden. De supportersvereniging van FC Zwolle wil nog niet reageren op het ontslag van Everse. De supporters willen eerst een gesprek met het bestuur, omdat ze beide kanten van het verhaal willen horen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

63 gedachten over “Everse vraagt rust van FC Zwolle supporters”

 1. Nu vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

  1. Everse wil wat bij FC Zwolle neerzetten, tekent een contract voor drie seizoenen.

  2. Everse merkt dat de begroting niet van de grond komt, al werd dit wel beloofd door het bestuur met de komst van het nieuwe stadion.

  3. Van Ginkel komt met een buitenkansje, een grote investeerder voor FC Zwolle. Everse juicht dit natuurlijk toe, kwaliteit kost immers geld.

  4. Investeerder wil wel zeggenschap binnen de club krijgen, en is natuurlijk ook op de hoogte van het niet super functionerende huidige bestuur. Voorwaarde is dat het voltallige bestuur plaats maakt voor nieuwe mensen met know-how.

  5. Everse en Van Ginkel doen dit voorstel voorzichtig.

  6. Club raakt in paniek, de hoge pieten willen niet weg. Maar weten ook dat wanneer het naar buiten komt dat er een grote investeerder bereid is om FC Zwolle over te nemen, dit alleen maar vooruitgang van de club betekent. Zoals een NOS verslaggever vanmiddag zei: het is een machtstrijd. Men werkt niet in het belang van de club, maar in eigen belang.

  7. Spoedoverleg op de club. Everse ligt al niet lekker bij het bestuur, dat moge duidelijk zijn. Waarschijnlijke conclusie: eerstvolgende moment waar we Jan op kunnen pakken, pakken we. Er schijnt bovendien dus al gepeilt te zijn of er sponsoren zijn die een afkoopsom op tafel willen leggen.

  8. Moment is gekomen, Everse spreekt een medewerker aan op zijn gedrag jegens zijn familie, medewerker negeert en loopt weg. Everse: wacht even, pakt medewerker bij zijn arm.

  9. Medewerker doet melding bij bestuur, hoppa! Daar is dus eindelijk die *kuch* goede *kuch* reden om Jan op non-actief te stellen, zodat wij onze baan houden. (bij elke andere club zou een trainer een berisping krijgen btw, maar dat terzijde)

  10. Nieuws wordt niet meteen in het weekend gebracht, er is immers nog een supporters zaalvoetbaltoernooi waar de algemeen directeur himself aan mee doet: dat zou problemen opleveren!

  11. Jan wordt het nieuws gebracht, de hel breekt los.

  Nee voor mij is het helder, zoals Johan Derksen al zei vanavond: “Zwolle heeft Gerald v/d Belt als algemeen directeur, een pipo die er helemaal niets van snapt.”

 2. @ D Stroeve

  Ik denk dat je het helemaal juist hebt. Dit bestuur doet er alles aan om zichzelf in stand te houden. Vorig konden ze moeilijk stoppen met Everse. Vervolgens voortdurend op zoek gegaan naar de bekende stok. En nu…..
  Dit bestuur heeft TOTAAL geen verstand van voetbal zaken.
  Eerst vrijdag al een beveiligingsbedrijf “lastige” supporters van de tribunes laten halen. En nu onze trainer afdanken. Wat willen ze nu?

 3. Jan Everse heeft de soap rondom zijn situatie bij FC Zwolle een verrassende wending gegeven. De op non-actief gestelde coach zegt in het AD dat de directie van FC Zwolle onlangs een overname door steenrijke Engelse investeerders heeft geblokkeerd. Everse zou samen met zijn vriend en zaakwaarnemer Henk van Ginkel een belangrijke rol vervullen in de plannen van de investeerders.

  Voorwaarde voor de Engelsen was wel dat de voltallige directie en het bestuur van de eerstedivisionist op zouden stappen. Volgens Everse wilde de huidige clubleiding daar niets van weten. Door Everse de laan uit te sturen, wist men bij Zwolle dat de overname direct van de baan zou zijn. “En dus konden de bestuursleden blijven zitten”, beweert Everse dat er sprake is van een vals spelletje.

  De investeerdersmaatschappij die in beeld was, staat onder leiding van de voormalige Engelse profvoetballer Ray Ranson. Ranson is al eigenaar van Coventry City en deed onlangs nog een poging om Manchester City voor veel geld over te nemen. Hij zou ook in Nederland een club willen opkopen en zijn oog zou zijn gevallen op FC Zwolle. De Overijsselse club zou binnen één jaar, gesteund door vele miljoenen, naar de Eredivisie moeten promoveren.

  Door het ontslag van Everse lijkt dat scenario echter van de baan, tenzij hij zijn baan bij FC Zwolle terugkrijgt. Daar hoopt de oefenmeester in ieder geval zelf wel op, zo gaf hij maandag aan. Zwolle stelde Everse op non-actief, omdat hij zich misdragen zou hebben. Everse zelf ontkent dat.

  FC Update

 4. D. Stroeve, je hebt het helemaal goed. Maar Everse zal niet mogen worden ontslagen naar mijn gevoel. Volgend jaar Europees voetbal in Zwolle!

 5. Gisteravond een uitspraak van Johan Derksen in Voetbal inside,

  “Die man (voorzitter Ronald van Vliet) laat een spoor van vernielingen achter in de club.

  Met het aanstaande vertrek van de voorzitter kan ik het niet beter omschrijven.
  Ronald die zijn presteren altijd vergelijkt met zijn voorganger Gaston Sporre ,kan deze mooi in zijn broekzak steken,en zo gauw mogelijk vertrekken.

 6. Wat die Derksen gisteren riep op tv over “onze voorzitter/het bestuur” dat roep ik al jaren en met mij vele anderen. Helaas willen een heleboel mensen dit niet zien. Eindelijk eens iemand die dat gewoon ronduit zegt op tv. ;D

  Bestuur rot op >:( >:(

 7. De bestuurders bij FC Zwolle voelen zich groter dan de club. De supporters roepen het al jaren, maar krijgen steeds weer de zwarte piet toegespeeld. Veel supporters zien al jaren met lede ogen aan hoe de club stelselmatig van blunder in blunder rolt, maar gek genoeg zijn de koppen die vervolgens rollen nooit die van het bestuur en de directie. Nu de druk van de pers op het functioneren van dit bestuur ook toeneemt, voel ik mij als supporter eindelijk eens gesteund in wat wij al jaren beweren, namelijk dat dit bestuur de club meer schade toebrengt dan dat het de club verder brengt. Als het waar blijkt te zijn dat het bestuur al voor het bitterballen incident beveiliging voor maandagmiddag heeft geregeld en bij sponsoren heeft gepeild om de afkoopsom voor Everse mee te financieren, is hun positie onhoudbaar. In dat geval is er sprake van een voor opgezet plan en is bitterballengate overduidelijk gebruikt als stok om Everse mee de laan uit te slaan.

 8. Dat is toch wel een erg kwalijke zaak als het waar is wat Admin post op 3 maart 2009 om 00:31. Bestuur gaat voor verdere ontwikkeling/ontplooiing en geldstromen liggen. Welk belang hebben ze daarbij?

 9. @Peter

  Saillant detail is dat de zoon van een ander bestuurslid al voor het incident wist te melden dat Jan Everse het seizoen niet zou afmaken. Hiervan zijn ook getuigen.

  Dit versterkt de indruk dat er sprake is van een vooropgezet plan.

  Er vonden de afgelopen maanden in het diepste geheim gesprekken plaats met investeerders om de club naar een hoger niveau te tillen. Dit is in lijn met de aanbevelingen die door Deloitte in 2002 aan de gemeenteraad zijn gedaan om van FC Zwolle een B.V. te maken.

  Kennelijk vrezen de huidige directie en bestuur om de greep op de club te verliezen en is er een incident in scene gezet. Voorwaarde van de investeerders was namelijk een nieuw bestuur en directie.

  Zonder investeerders heeft FC Zwolle geen noemenswaardig toekomstperspectief aangezien het huidige bestuur en directie niet in staat zijn om de economische kracht van de stad en regio te vertalen in de clubbegroting. Vriendjespolitiek en doofpotcultuur zijn schering en inslag.

  Het is slechts een kwestie van tijd voordat er weer een beroep op gemeenschapsmiddelen moet worden gedaan omdat de stadiondeal door het bestuur van FC Zwolle zodanig slecht is uitonderhandeld dat het nieuwe stadion een financiële molensteen is.

  Er wordt een heel vies spelletje gespeeld door bestuur en directie dat amper nog draagvlak geniet onder supporters en sponsoren.

 10. Supporters weg is geen optie, daarvan is de spelersgroep de dupe en die verdienen onze steun.

  Dat het bestuur weg moet staat buiten kijf. Als dit bestuur en directie op hun post blijft zitten zal dit nog lang niet het laatste schandaal waarmee ze de club in enorm discrediet brengen, zijn.

  FC Zwolle slaat een enorme flater voor heel voetbalminnend Nederland, we staan simpelweg voor lul. Dit bestuur heeft inmiddels meer kapot gemaakt dan ze nog recht kunnen zetten.

  – slecht imago van de club binnen de stad Zwolle
  – slecht imago van de club binnen Nederland
  – zeer slechte relatie met de achterban
  – zeer slechte onderhandelingen gevoerd met de ontwikkelaar van het stadion waardoor wij nu in een betonnen bak spelen ipv een sfeervol voetbal stadion met tribunes tot aan het veld.

 11. Het lijkt er inderdaad op dat er een smerig complot is opgezet. Als dit werkelijk het geval blijkt, lijkt me de situatie voor het voltallige bestuur onthoudbaar. Aftreden!

 12. Was er iemand van hier bij de uitleg van Everse maandagavond bij de Vrolijkheid. Was er ook iemand van FC Zwolle aanwezig??
  Hoe was de stemmming onder de supporters??

 13. Waardeloos dat FC Zwolle.org op slot is gegaan, zelfs de recente ontwikkelingen worden niet meer als nieuwsberichten op de site geplaatst. Hiermee wordt de communicatie van FC Zwolle supporters onderling in één klap plat gelegd.

  Het wordt overigens wel tijd dat de supportersvereniging met een standpunt komt, hoe langer je zwijgt, des te minder is het effect dat je bereikt met je standpunt. Mag toch hopen dat ze geëist hebben dat het gesprek met het bestuur uiterlijk vandaag plaatsvindt.

 14. Ja, dat zal zijn omdat ‘werkgever’ Fc Zwolle niet wil laten gebeuren dat er teveel onrust gaat komen. De website voor de supporters bestaat omdat het bestuur dat goedkeurt. Een radiostilte dus, waarbij Fc Zwolle hoopt dat de rust blijft.

 15. @Jaap

  De website fczwolle.org is een onafhankelijke supporterssite en eigendom van de stichting fczmedia. Het bestuur van FC Zwolle heeft hier niets over te vertellen. De redactie van de site heeft zelf besloten om bepaalde reacties te verwijderen omdat daarin adresgegevens van medewerkers van fc zwolle stonden en bepaalde artikelen te sluiten. De redactie van .org wil geweld voorkomen maar hecht tegelijkertijd eraan dat de onderste steen boven komt. Inmiddels vindt er overleg plaats binnen de achterban over de vervolgstappen. Deze vervolgstappen zullen vanzelfsprekend niet in strijd zijn met de openbare orde.

 16. Bedankt ElRey. Is het voor zo n supporterwebsite niet normaal er een scherp beheer op na te houden? Dus bij calamiteiten een ban voor degene en de persoon zal niet meer kunnen reageren. Ik vind dat supporters altijd hun stem moeten kunnen laten horen!! De indruk wordt nu gewekt dat Fc Zwolle de rem erop heeft gegooid.

  Kan je mijn vraag van 10.22 uur ook beantwoorden??

  Waarom spreekt de voorzitter van de supportervereniging niet?? Die komt elders (Feyenoord bv) altijd direct in beeld.

 17. allemaal leuk en aardig, maar laten we wel zijn: zouden zulke investeerders zich terugtrekken omdat Jan Everse geen trainer meer is van FC Zwolle? Kom op zeg, het is JOhan Cruyff niet. Het lijkt me niet dat buitenlandse investeerders ook maar enig idee hebben wie Jan Everse is.

 18. Erg jammer ook dat je nu weer aangemeld zijn op .org, scheelt een hoop reacties.

  Elrey, kun jij dat stuk “Investeerders azen op FC Zwolle” niet bovenaan zetten op .org? Volgens mij is dat op dit moment hét nieuwsitem en dé mogelijkheid om de supporters precies te laten zien wat er aan de hand is en wat voor een schandalig spel er is gespeeld.

 19. Erik, zeer eens. Het is bizar te noemen dat een investeerder zich koppelt aan een trainer. Dat is bij Abramovic zelfs niet het geval. Een trainer is en blijft een passant. Ook Everse. Wat als Feyenoord over 2 jaar Everse nodig heeft….. Niet ondenkbaar. De raad van toezicht van Fc Zwolle zal op z’n minst geinformeerd moeten worden.

 20. @Erik en Jaap:

  Dat klopt niet helemaal wat jullie zeggen. Die investeerder is namelijk een relatie van Henk van Ginkel (eigenaar World Soccer Consult – spelersmakelaardij) en persoonlijke vriend van Jan Everse. Van Ginkel is de link tussen de investeerder en de club FC Zwolle, die relatie zal echter wegvallen als FC Zwolle Jan Everse ontslaat.

 21. Nog een toevoeging daaraan. De bestuurders van de club hebben gemeend hun eigen positie veilig te stellen door de link met de investeerder te verbreken. Dit is dus volledig handelen in eigen belang en jezelf boven het belang van de club stellen. Indien de club een stap voorwaarts kan maken en zich hiervoor kansen aandienen, dan doe je een stap terug als je dat gevraagd wordt. Niemand is groter dan de club! Ik snap best wel dat dit tegen het zere been van de bestuurders is, ik zou het ook niet leuk vinden als er een investeerder naar mijn werkgever toestapt en zegt “ik wil wel een paar miljoen in uw bedrijf pompen, maar dan moet die Peter er wel uit”. Toch is dat aan de achterban niet te verkopen, een club besturen is een publieke functie, zonder krediet en steun van je zeer betrokken “klanten” heb je geen gezonde basis om je werk te doen.

 22. Peter,
  Waarom doet Van Ginkel dan geen directe zaken met Fc Zwolle???

  Everse zou samen met zijn vriend en zaakwaarnemer Henk van Ginkel een belangrijke rol vervullen in de plannen van de investeerders.

  Everse koppelt zijn positie n.a.v. bovenstaand bericht aan de investeerder.

  Vraag: Was er iemand van hier bij de uitleg van Everse maandagavond bij de Vrolijkheid. Was er ook iemand van FC Zwolle aanwezig??
  Hoe was de stemmming onder de supporters??

 23. @Peter, dat maakt het dan alleen maar treuriger, want dan doet VAn Ginkel het niet uit de clubliefde, maar blijkbaar omdat hij Everse zo’n aardige vent vindt. Je verkoopt dan de club, je bent niet meer de baas in eigen huis. Dat zou absurd zijn. En inderdaad..wat als Jan Everse over twee jaar dan opstapt nadat hij geen kroketten van de vrouw van Van de Belt heeft gekregen…wordt dan de geldkraan weer dichtgedraaid?

  Ik vind het een merkwaardig verhaal van Everse/Van Ginkel, maar je eigen club verkopen…

 24. Jaap, zoals Peter al zei: Henk is bevriend met Jan, en Jan heeft een doel in zijn hoofd zitten. Namelijk met FC Zwolle structureel in de Eredivisie spelen.

  Nu Everse weg is gevallen, is de link met de investeerder (van Ginkel) dat dus ook. Het is inderdaad een heel vies spelletje, maar wel het meest effectieve voor het bestuur om te blijven zitten.

  Maar nu langzamerhand de waarheid boven tafel lijkt te komen, zal de positie van dit bestuur onhoudbaar zijn. Er gaan hoe dan ook koppen rollen…

 25. @Jaap:

  Van Ginkel doet geen directe zaken met FC Zwolle omdat hij (geboren Zwollenaar en in het verleden volgens mij zelf algemeen directeur van FC Zwolle geweest) al meerdere keren het amateuristische niveau van het huidige bestuur en directie aan de kaak heeft gesteld. Het kantoorpersoneel bestaat voor een groot deel uit zoontjes, neefjes en vrienden van bestuurs- en directieleden en vervullen functies waarvoor nooit een vacature openbaar is geweest, dat geeft al aan hoe rot de organisatie van binnen is. Van Ginkel doet rechtstreeks zaken met Jan Everse die daarvoor bevoegdheden heeft (binnen het beschikbare spelersbudget).

  Als je hoort dat er vrijdagmiddag (voor het bitterbalincident) al extra beveiliging rondom het stadion is gereserveerd voor maandagmiddag. Dat bestuurslid Buijsrogge al voor de wedstrijd bij sponsoren heeft gepeild of deze bereid waren om mee te betalen aan de afkoopsom voor Everse. Dan wordt duidelijk dat hier een heel vies spelletje wordt gespeeld door een bestuur dat zijn eigen positie wil beschermen volgens een voor opgezet plan. De hele bitterballen (of worst en kaas) affaire wordt slechts gebruikt als een knuppel om Jan Everse mee het Oosterenk uit te rammen. Daarmee baseer ik me voor een groot deel op de woorden van Jan Everse, dat besef ik goed. Maar Ronald van Vliet heeft in nog geen enkel interview mij kunnen overtuigen of ook maar enkele twijfels weg kunnen nemen. Ook in het interview dat al de hele ochtend in het NOS journaal wordt uitgezonden slaat van Vliet een enorm modderfiguur. Aangezien dit de zoveelste blunder is van de heren bestuurders, die in 10 jaar tijd geen enkel draagvlak voor de club hebben weten te creëren in de stad, is mijn geduld op en ben ik van mening dat er voor het bestuur en algemeen directeur niets anders op zit dan af te treden in het belang van FC Zwolle, onze club.

 26. @Jaap

  Ik was samen met zo’n 300 andere supporters aanwezig bij de toelichting in de Vrolijkheid.

  Er was zoals gebruikelijk niemand van FC Zwolle aanwezig. Ernstig aangezien de club had kunnen voorzien dat in een dergelijke situatie louter een persbericht niet volstaat. Het is echter niet de eerste keer dat er kanttekeningen bij de PR en communicatie vanuit de club geplaatst kunnen worden. Communicatie heeft altijd 2 kanten. Er wordt door de club wel gezonden, maar geen rekening gehouden met de ontvangstkant.

  De stemming onder supporters? Er is grote actiebereidheid. Jan Everse heeft opgeroepen tot rust hopelijk heeft deze oproep het gewenste effect. Op dit moment vindt er overleg plaats binnen de achterban over vervolgstappen waarbij eenieder natuurlijk verantwoordelijk blijft voor zijn eigen daden.

  Persoonlijk ben ik benaderd door een getuige dat de zoon van een bestuurslid voorafgaand aan de wedstrijd (het incident) al aangaf dat Jan Everse het seizoen niet zou afmaken. Deze getuige is bereid dit onder ede te verklaren in een eventuele juridische procedure.

  Tevens schijnt er vrijdagmiddag al voor het incident een verzoek om politiebescherming te zijn gedaan. Dit wordt inmiddels geverifieerd bij de politie.

  Veel sponsoren en supporters zich terugtrekken als deze krankzinnige beslissing niet wordt teruggedraaid. De tribunes zullen dan leegstromen. Heel Frion uitnodigen om tegen Omniworld de tribunes te vullen zal dan uiteindelijk niet meer kunnen verdoezelen dat bestuur en directie onvoldoende inkomsten genereren en onvoldoende draagvlak bezitten om de club naar een hoger niveau te stuwen.

  2002 Paul Krabbe (opgegeven reden: spelersgroep)
  2003 Peter Boeve (opgegeven reden slechte prestaties)
  2006 Hennie Spijkerman (opgegeven reden bedreigingen supporters)
  2009 Jan Everse (2008 was gepland, opgegeven reden fysiek geweld)

  Zou het dan aan al die trainers liggen of misschien toch?

  Ik laat de club niet kapot maken door een stelletje regenten dat denkt boven het clubbelang te staan. Zo denken er gelukkig velen over. Wij pakken de handschoen op die andermaal voor onze voeten wordt geworpen!

 27. Wat een zooitje, wat een zooitje :'( Wat is er toch in vredesnaam allemaal echt aan de hand…. Komen de lijken al uit de kast voor dat Van Vliet weg is??

 28. @Jaap en Erik

  In 2002 was één van de aanbevelingen aan de gemeenteraad om van FC Zwolle een B.V. te maken. Hierdoor krijgen ondernemers het voor het zeggen. Mensen die hun eigen geld erin hebben zitten. Helaas zit er in 2009 nog steeds een stichtingsbestuur dat keer op keer de club meer kwaad dan goed doet. Een stichtingsbestuur dat geen eigen geld in de club heeft zitten, maar desondanks meent geen enkele rekenschap te moeten afleggen. Het is hoog tijd dat FC Zwolle een B.V. wordt want alleen hierdoor kan er een halt worden toegeroepen aan de teloorgang van de club.

 29. Hartelijk bedankt voor de antwoorden, al zit de combinatie Van Ginkel / Everse/ investeerder me nog niet lekker.

  Nog één openstaande vraag wat mij betreft:
  Waarom spreekt de voorzitter van de supportervereniging niet?? Die komt elders (Feyenoord bv) altijd direct in beeld.

 30. Van Vliet heeft zich al lang vervreemd van de achterban, de supporters. Ook met het stadion heeft het bestuur zich vergaloppeerd, het is een lelijk stadion geworden ipv een sfeervol stadion met tribunes tot aan de rand van het veld zoals het hoort. Voeg daaraan toe dat de hoofdtribune alleen voor bobo’s en sponsors werd gereserveerd en je snapt wel dat Zwolle een slechte naam heeft. Nu komt dit akkefietje er over heen en ik hoop dat er nu eens echt aanleiding mag zijn om eens goed maar vreedzaam actie te gaan voeren tegen dit huidige, regenteske en pluche-verslaafde bestuur. >:(

 31. @ Jaap:

  Dat is een eenvoudig antwoord, de functie van voorzitter supportersvereniging is vacant ;).

  De supportersvereniging heeft aangegeven eerst met het bestuur te willen spreken om een goed oordeel te kunnen vormen over de kwestie, dat valt te waarderen. Toch is het zaak om hier niet te lang mee te wachten omdat het wel een belangrijk orgaan is binnen de wereld van FC Zwolle.

 32. Ik ben absoluut geen voorstander van het huidige bestuur hoor (kan ook onvoldoende beoordelen of ze goed of slecht werk verrichten), maar hou alsjeblieft de ondernemers buiten de deur. Daarmee is je club ten dode opgeschreven. Als het over een paar jaar tegenzit, zijn ze weg en is het helemaal over. Sponsoren prima en je kunt er niet zonder, dat ze tot op zekere hoogte mee mogen praten ook prachtig, maar je kunt het hele beleid niet in hun handen geven. Dat slaat nergens op.

  Net zoals het nergens op slaat dat het lot en het voortbestaan van FC Zwolle in handen ligt van Jan Everse ligt. Kom op zeg. Het lijkt me een prima trainer, maar het is toch niet een of andere voetbalmessias ofzo.

 33. @ Elrey:

  Wat gaat er gebeuren, nu het lijkt dat de positie van het bestuur onhoudbaar is geworden. Wat voor acties gaan de supporters ondernemen, zijn er al voorstellen? Het is nogal frustrerend dat het enige communicatie middel, fczwolle.org, op slot is gegaan.
  Op deze manier is er weinig tot geen overleg mogelijk tussen de supporters.
  Veel supporters zullen net als ik over willen gaan tot (gecoördineerde) acties. Het lijkt mij verstandig om daar niet te lang mee te wachten. Eindelijk is daar namelijk het moment om het gehate en bovendien falende bestuur af te zetten. Laten we deze kans dan ook niet missen.

  Groet uit Groningen

 34. Dat ben ik deels wel met je eens Erik. Ik zie ook geen einde voor FC Zwolle als Jan Everse vertrekt. Ik voorzie echter wel zeer negatieve gevolgen als dit bestuur en directie blijft zitten waar het zit. Mijn ideale situatie ziet er als volgt uit:

  1. Best case: Jan Everse blijft en bestuur/directie maakt plaats voor nieuwe mensen.

  2. Toekomst Zwolle niet in gevaar: Jan Everse vertrekt en bestuur/directie maakt plaats voor nieuwe (capabele) mensen.

  3. Worst case: Jan Everse vertrekt en direct/bestuur blijft zitten waar het zit en neemt nieuwe vrienden en jaknikkers aan voor de technische staf.

 35. “Het is nogal frustrerend dat het enige communicatie middel, fczwolle.org, op slot is gegaan.”

  Zeker!

 36. @Tom

  Ik heb een ander redactielid gevraagd om de site open te gooien. Ik kan dat zelf niet.

  @erik

  Al in 2002 is door Deloitte geadviseerd om van FC Zwolle een B.V. te maken. De huidige stichting is een tussenoplossing. Persoonlijk prefereer ik een situatie waarbij een clubbestuur bestaat uit investeerders die eigen geld in de club hebben zitten boven een clubbestuur dat beslist over geld van anderen en ondertussen de eigen vrienden- en familiekring van werkgelegenheid voorziet op kantoor. Zo vreemd is een B.V. overigens niet in aanmerking nemende dat een BVO los moet staan van een gemeenschapsgelden en een bedrijf is zoals elk ander. Gezien de contractuele bepalingen zullen de kosten van het stadion steeds negatiever uitvallen en is het een kwestie van tijd voordat er weer bij de gemeente moet worden aangeklopt.

  Bij Feyenoord is sprake van een identieke situatie. Ook bij divisiegenoten zoals Cambuur Leeuwarden zijn het investeerders die het bestuur vormen.

 37. AANWEZIGHEID VROLIJKHEID!!
  Nou,
  Was dan wel in de vrolijkheid maar de stemming was er niet naar.
  iedereen baalt van eht op non-actief zetten!!
  maar toen we hoorden van de inversteerders werden we behoorlijk
  KWAAD OP HET BESTUUR!!!

  FORZA ZWOLLE IK SPRING VOOR JAN JIJ SPRINGT VOOR JAN WIJ SPRINGEN ALLEMAAL VOOR JANTJE EVERSE!!!!!!!

  OPDONDEREN MET HET BESTUUR!!!

 38. Gelezen op de site van de supportersclub:

  geschreven door Suporter , maart 03, 2009
  Ik weet uit redelijk betrouwbare bron dat men al langer van plan was iets op te zetten om Evers op deze manier te lozen. Vreemd is dat de man met de schaal normaal dit nooit doet en er nu op stond rond te gaan met het blad ik was erbij, en kom zeer regelmatig in deze kantine.
  Anno, Hattem | 10:06 | 03.03.09

  http://www.supclubfcz.nl/home/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=26#jc_allComments

  Alweer een aanwijzing voor het complot..

 39. @Peter

  Huib van Wijnen is de nieuwe voorzitter van de supportersclub.

  Naast de supportersclub is er een stichting voetbalvrienden van Zwolle. Deze stichting is gefinancierd door supporters naar aanleiding van het vertrek van Spijkerman toen supporters de schuld hiervan in de schoenen geschoven gekregen.

 40. ik wil omdat weblogzwolle nu het enige discussiemedium is over de kwestie everse nog wel opmerken dat el roy persoonlijk vriend van everse is. roy plukt de informatie daarvan en everse lijkt nu ook roy als spreekbuis te gebruiken. het laatste jaar is alles wat roy over fc zwolle vertelde pro everse geweest. waarvan akte. wordt menzo trainer dan kan roy een persoon zijn die met die wind mee gaat waaien. van vliet heeft al gezegd dat hij in de zomer vertrekt. laat dat nu maar gebeuren dan.

 41. @Kayone

  Volgens mij plaatste ik al ruim voor de terugkeer van Jan Everse (2006)kritische kanttekeningen bij de handelwijze en besluiten van het bestuur. Ook toen supporters werden beticht van het bedreigen van Spijkerman en dat als reden voor zijn vertrek werd opgegeven heb ik mij voldoende geroerd. Overigens zijn er voldoende getuigen dat de politie IJsselland aangaf dat er geen aangifte is gedaan van bedreigingen. Ook ben ik in een overleg met het bestuur van FC Zwolle door de commercieel manager beticht van het aanzetten tot geweld en door de zoon van een bestuurslid gesommeerd om niet langer de andere kant van dit bestuur in mijn columns op .org aan de orde te stellen. Ook hiervan zijn getuigen.

  Het bestuur is van mening dat ze een verschrikkelijk goed verhaal hebben waarom het ontslag van Everse terecht is en dat FC Zwolle kan uitgroeien tot een structurele middenmoter in de Eredivisie. Ik ben niet de enige die hiervan niet overtuigd is.

  Keer op keer betichten schuilnamen mij van opruiing tot geweld en het dienen van Jan Everse. Dat is ook nu niet anders. Volgens mij mag ik echter mijn persoonlijke mening geven. Mijn mening onderbouw ik en mijn mening kan geenszins als legitimatie worden gezien voor gewelddadige acties. Als ik vind dat Saddam een dictator was ben ik dan ook verantwoordelijk voor de inval in Irak?

  Kayone, met jouw reactie probeer jij een persoonlijke discussie op te starten. Ik voer liever een inhoudelijke discussie over de toekomst van de club die mij lief is.

  Wel vreemd overigens dat het bestuur bij de onrust na FC Zwolle-Excelsior mij (destijds als bestuurslid van de supportersclub) vroeg om de rust te doen weerkeren en mij later verantwoordelijk stelt voor deze onrust. Hiervan zijn ook getuigen.

  Voor de toekomst van FC Zwolle zijn 2 wegen denkbaar:
  a. Stichting blijft met bestuur dat bestaat uit vrienden en familie die geen eigen geld in de club steken;
  b. Stichting wordt omgezet in een B.V. bestaande uit investeerders, die eigen geld in de club steken.

  Ik kies voor b. omdat alleen hierdoor private geldstromen kunnen worden gegenereerd waardoor de club kan groeien. Optie a. is al sinds 2004 van toepassing en levert tot op heden niet het gewenste resultaat op: groei van FC Zwolle!

 42. Het is lang geleden maar ik ben nu toch echt in voor enige actie. Alsjeblieft zeg. dit alles via internet komt niet meer aan…spaar alsjeblieft je krachten en gebruik het voor een sterke demo 😉
  Alles is al gezegd, alleen nog maar herhalingen… ik ben benieuwd naar de volgende ontwikkelingen!
  in bijna alles wat ik de afgelopen 13 jaar heb meegemaakt bestuurlijk gezien…ANGSTHAZEN!
  Dat waardeloze vluchtgedrag waar je niet bij ze kan komen op wat voor manier dan ook.

 43. ik zal jullie 1 ding zeggen als het bestuur nu niet op stap gaat de club naar de klote, is het nu niet dan is het wel volgend jaar. Dus zorgen dat het bestuur opstapt. Het is allemaal vriendjes poletiek. Want ze willen everse gewoon weg hebben anders zijn ze bang dat hun weg moeten. Tijd voor aktie.

 44. RTV Oost:
  Spelersmakelaar Henk van Ginkel breekt met FC Zwolle. Dit naar aanleiding van het ontslag van trainer Jan Everse maandag.

  Van Ginkel zal zich niet langer inspannen om een Engelse investeerder naar Zwolle te halen. Ook wil hij geen spelers meer onderbrengen bij FC Zwolle. Voorzitter van Vliet bevestigt dat een bestuurslid en Van Ginkel eind 2008 in vertrouwen hebben gesproken over de Engelse investeerder. Van Vliet zegt bereid te zijn geweest in gesprek te gaan als de plannen concreter waren. Van Ginkel heeft meerdere Zuid-Amerikaanse spelers bij FC Zwolle ondergebracht, zoals Botteghin, Bargas en Guarino.

  Dit gaat helemaal fout, jongens. Er moeten zeer snel acties komen. Bestuur moet zo snel mogelijk weg, Everse en Van Ginkel moeten blijven en hopen dat de investeerder nog wil.

 45. Bij deze ook een oproep aan fczwolle.org: gooi de website zo snel mogelijk weer helemaal open (zonder registratie), zodat wij als supporters goed kunnen communiceren. De beperkte mogelijkheid om te reageren / overleggen, is sterk in het voordeel van het bestuur!

 46. Onzin,

  er is duidelijk afgesproken dat we afwachten tot er een besluit is gekomen vanuit de arbitragezaak. Dit betekent niet dat we stil zitten natuurlijk.
  Als je met elkaar een actie op touw wilt zetten moet je dat vooral doen, maar je zult hiermee moeten wachten.
  Als volgende week blijkt dat Jan definitief weg moet is er nog tijd zat voor demo?s, spandoeken en ludieke acties.
  Kijk naar alle onbekende namen die hier nu ineens anti/jan berichten posten. Die zie je over een maand niet meer hier hoor.
  Allemaal provocaties tot er een eentje iets roept waarmee het bestuur de vinger naar Jan kan wijzen.

 47. Claus Boekweg zal aankomende vrijdag de honneurs waarnemen voor FC Zwolle, als de ploeg het moet opnemen tegen RKC Waalwijk. De voormalig assistent van de op non-actief gezette Jan Everse is er echter nog niet over uit of hij daarna zelf vertrekt. Boekweg heeft in ieder geval beloofd om het aankomende competitieduel vanaf de bank te volgen. Daarbij heeft hij om bedenktijd gevraagd bij het bestuur. ⤽De maandag was een gekke dag door het vertrek van Everse. Bovendien moest er ??s avonds met de beloften nog een wedstrijd gespeeld worden⤝, vertelde hij tegenover de Stentor.

  ⤽Er komt in korte tijd heel veel op mij af, ik heb nog niet de tijd gehad om rustig na te denken.⤝ Boekweg voelt zich solidair met Everse, maar twijfelt. ⤽de reacties van de groep hebben me ook een goed gevoel gegeven. Ik vind het een hele moeilijke beslissing. Ik wil een weloverwogen besluit nemen en in alle rust beslissen.⤝

  De 43-jarige Boekweg verwacht na de wedstrijd van vrijdag uitsluitsel te kunnen geven over zijn toekomst bij FC Zwolle. Tot die tijd leidt hij, samen met keeperstrainer Sierd van der Berg en Martin Reynders, de trainingen van de Jupiler League-formatie.

  Van Ginkel
  Spelersmakelaar Henk van Ginkel breekt met FC Zwolle. Dit naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond Everse. Van Ginkel zal zich niet langer inspannen om een Engelse investeerder naar Zwolle te halen. Ook wil hij geen spelers meer onderbrengen bij FC Zwolle. Dat meldt RTV Oost dinsdagmiddag.

  bron: voetbalzone.nl

Reacties zijn gesloten.