SPRUIT: muziektheatrale performances en experimenten in RAW Space

Foto van auteur

SPRUIT 2022
Foto: Kasper Veenstra

Zwolle – KASKO organiseert voor de achtste keer SPRUIT: een experimentele maakweek voor de jonge muziektheatermakers van KASKO op een bijzondere locatie in Zwolle.

Het resultaat presenteren ze op vrijdag 23 september om 15.30 uur en 19.00 uur tijdens een muzikale theaterroute door expositieruimte RAW Space. De gratis kaartverkoop is gestart via de website van KASKO. Met het concept van maakweek SPRUIT speelt KASKO in op de wens van theatermakers om nieuwe ideeën uit te kunnen proberen voor publiek.

“Plekken waar je als beginnend theatermaker samen vrij mag experimenteren en waar je de dialoog aan kan gaan met je publiek zijn erg schaars, maar ze zijn wel noodzakelijk voor de ontwikkeling,” aldus Karin Netten, directeur van KASKO.

Tijdens SPRUIT nemen de makers van KASKO het publiek mee op een muziektheatrale ontdekkingstocht langs alle hoeken van RAW Space, de expositieruimte van Zwolse kunstenaar Ronald A. Westerhuis aan de Willemsvaart 21. In wisselende samenstellingen tonen de makers verrassende performances en experimenten. Het belooft een persoonlijk programma te worden: een ode aan het experiment en het zelf maken.

Met SPRUIT wil KASKO een brug slaan tussen publiek en nieuwe makers. Daarom nodigt de organisatie publiek van harte uit om het gesprek aan te gaan. De ronde van 15.30 uur wordt afgesloten met een nagesprek onder leiding van Karin Netten. Na de ronde van 19.00 uur kan het publiek onder het genot van een drankje kennismaken met de makers.

SPRUIT is slechts twee keer te zien op vrijdag 23 september. De theaterroute is gratis toegankelijk, maar reserveren is noodzakelijk. Reserveren kan via de website van KASKO: www.kasko.nl. Na afloop van SPRUIT wordt het publiek om een vrijwillige bijdrage gevraagd, die wordt ingezet voor de organisatie van de volgende editie van SPRUIT.