Thomas Beelen en Daijiro Chirino verlengen contract bij PEC Zwolle

Foto van auteur

Stadion PEC Zwolle
Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – Thomas Beelen (21) en Daijiro Chirino (20) hebben hun contract bij PEC Zwolle verlengd. Beelen had al een verbintenis van drie maanden. Verdediger Chirino had een contract tot medio 2023 met een optie voor nog een jaar, maar dat verandert nu in een verbintenis tot de zomer van 2025.

Beelen maakte vorig seizoen uit bij RKC Waalwijk zijn debuut, veroverde in de voorbereiding een basisplaats en verlengt zijn contract nu tot medio 2025. Chirino maakte in speelronde 2 uit bij Telstar zijn officiële debuut. Uit bij FC Den Bosch zorgde de speler met zijn assist mede voor de winnende goal van Thomas van den Belt.

Daijiro Chirino: “Ik ben heel blij dat ik vorige maand mijn debuut mocht maken. Dit seizoen hoop ik meer speelminuten te krijgen en met dit nieuwe contract laat de club ook nogmaals zien veel vertrouwen in mij te hebben. Dat vertrouwen sterkt mij natuurlijk alleen maar.”

“Deze contractverlenging is iets wat hij zelf natuurlijk verdiend heeft”, zegt technisch directeur Marcel Boudesteyn. “Hij laat op trainingen en in de wedstrijden zien gauw stappen te kunnen maken. Hij pikt zaken snel op en is met zijn snelheid continue gevaarlijk op de flanken. Net als bij Thomas geldt ook voor Daijiro dat we als club heel trots zijn dat een jongen uit onze eigen voetbalacademie langer aan de club verbonden blijft.”

Thomas Beelen: “Dat mijn contract opengebroken en verlengd is betekent dat PEC Zwolle tevreden is over de progressie die ik maak. Daar ben ik de club uiteraard heel dankbaar voor en ik ben op mijn beurt ook heel blij met de kansen die mij geboden zijn. De eerste wedstrijden als basisspeler waren voor mij heel leerzaam. Er valt nog genoeg te leren en ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Dat ik dat bij PEC Zwolle mag blijven doen is natuurlijk geweldig.”

Marcel Boudesteyn: “De afgelopen maanden heeft Thomas veel moois laten zien. Na zijn debuut volgde al snel zijn basisdebuut tegen PSV en dit seizoen heeft hij laten zien die lijn door te kunnen trekken. Wij geloven erin dat hij zich bij ons, met ervaren spelers als Bram van Polen en Bart van Hintum om hem heen, verder kan ontwikkelen.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)