Groenfestival in de Nooterhof: Natuurrijk Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Stichting Nooterhof organiseert zondagmiddag 25 september haar eerste groenfestival getiteld Natuurrijk Zwolle. Er wordt een uitgebreid programma met groene activiteiten georganiseerd.

Het groenfestival in de Nooterhof aan de Goertjesweg 3 in Zwolle begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De entree is gratis. Vanaf januari is er hard gewerkt aan de Nooterhof als het nieuwe Zwolse centrum voor natuur- en milieueducatie. Het groenfestival Natuurrijk Zwolle biedt de mogelijkheid om kennis te maken met deze nieuwe Nooterhof, de organisaties van het Nooterhof Netwerk en de activiteiten in het park.

Voor jong en oud zijn er diverse ontdekworkshops. Je kunt de vrijwilligers van de Nooterhof vragen naar de fijne kneepjes van het moestuinieren. Of samen met de jonge natuurliefhebbers van Natuureducatie DRIL onderzoeken wat er leeft in het water van de amfibieënpoel. De waterplaats van de Nooterhof staat bekend als dé plek voor de allerkleinsten om al spelend te ontdekken.

Nooterhof: “Een groenfestival betekent ontmoeten. Maak kennis met de organisaties van het Nooterhof Netwerk: KNNV, IVN, VWS Thales, Milieuraad en Stichting Zwolle Groenstad. Test je kennis in een natuurquiz of laat je voorlichten over duurzaamheid en energie.”

Onder de nieuwe terrastent bij het Earthship kan wat lekkers worden gegeten en gedronken. Het groenfestival heeft als extraatje dat het muzikaal wordt opgeluisterd door zanger/gitarist Youp Boelens.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)