Nooterhof pakt groots uit tijdens Voorzomerfeest

Foto: Milieuraad Zwolle

Het Voorzomerfeest op 21 mei in Park de Nooterhof zit propvol leuke, creatieve, speelse en leerzame activiteiten voor jong en oud. Het is genieten van het park, de tuinen en op het terras bij het Earthship. De muziek wordt verzorgd door Woodland Springs, die Ierse folkmuziek maakt met een vette knipoog naar americana, pop en country.

De organisatie is in handen van de Milieuraad Zwolle, in samenwerking met de Nooterhof en tientallen andere groene organisaties en initiatieven. In het park kun je op meer dan twintig plekken deelnemen aan activiteiten. Bijvoorbeeld zelf een jammerhout maken waarmee de wind wordt nagebootst. Indianen gebruikten het vroeger om regen mee op te roepen.

Er is nog veel meer te doen in de Nooterhof. Zoals natuuronderzoek doen met de Outdoor Ontdekkist. Meedoen op de speelplaats van Jeugdcircus Pavarini. Clown Jannes en verteller Janneke nemen je mee in de magische wereld van planten.

Er is een afvalscheidingsspel van de ROVA en je kunt luisteren naar boomverhalen. Wek zelf energie op met Koning Lollie. Natuurmonumenten geeft gratis natuurworkshops voor kinderen en ouders, onder meer over waterbeestjes zoeken. Kennismaken met een echte boswachter kan en er zijn spannende verhalen te horen over de natuurgebieden rondom Zwolle.

Natuureducatie DRIL weet alles over eetbare planten die in de natuur groeien. In Park de Nooterhof groeien zulke plantjes, die je zelf kan gaan plukken.

Weggeefwinkel de Blauwe Schuur is aanwezig met allerlei mooie spullen die wachten op een tweede leven.

Stichting Straatboer nodigt je uit om overtollig plantgoed te doneren, zodat deze ‘tweedeplants’ planten een tweede leven krijgen in de tuinen van sociale huurwoningen.

Voorzomerfeest Nooterhof, zondag 21 mei van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Foto 1
Nooterhof pakt groots uit tijdens Voorzomerfeest - Foto: Milieuraad Zwolle
Foto: Milieuraad Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)