Het weer: Bewolkt en buiig

Foto van auteur

Assendorperdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag is er weinig moois over het weer te vertellen. Vanuit het noordwesten komt een dik grijs wolkenpakket hierheen, waar veel buien tussen zitten. Regenval is dinsdag een zekerheid in Zwolle. De zon blijft verscholen achter de wolken.

Rond het middaguur is er zelfs kans op een donderklap. De temperatuur is ver beneden de maat: ongeveer 11 graden overdag, terwijl eind september een middagtemperatuur van 18 graden goed mogelijk is. Op de grond is het kil, hoog in de lucht is het nog veel kouder. Op 5 kilometer boven Zwolle wordt een temperatuur van ongeveer -20 graden berekend. Een koude bovenlucht helpt buien produceren en dinsdag merk je het natte resultaat. De wind is matig, kracht 3, uit het zuidwesten. In de avond gaat de fut uit de buien.

In de nacht naar woensdag breekt de bewolking en de zuidwestenwind is nog maar zwak. Woensdag ligt het lagedrukgebied dat voor alle regen zorgt recht boven ons. In het centrum ervan zijn er kansen voor de zon en de actieve regenzones draaien om ons heen. Een buitje is echter nog steeds mogelijk. Het kwik stijgt naar 14 graden bij een zwakke zuidwestenwind.

Donderdag en vrijdag herstelt de temperatuur zich verder. Zwolle gaat onder een wisselende bewolking op naar 16 graden. Vrijdag is er niet veel meer over van de buien.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)