Griezelen tijdens audiovisuele tours door binnenstad Zwolle

Foto van auteur

Het meisje zonder handen
Foto: Zwolle Unlimited

Zwolle – Festivalplatform Zwolle Unlimited heeft opnieuw audiovisuele tours door de historische binnenstad van Zwolle. Ga mee op de muzikale en theatrale griezeltocht ‘De witte wieven’ of loop met je kinderen de puzzel-griezeltocht ‘Het meisje zonder handen’.

Deze twee audiovisuele tours zijn te lopen in de herfstvakantie en de kerstvakantie via je mobiele telefoon. In ‘De witte wieven’ smelten audio en video samen tot een eigentijds hoorspel van de oeroude Germaanse sage over de nevelvrouwen die opduiken uit de mist en kwade zaken doen. Theatermaker Lieke van der Vegt stelde een tour samen langs meerdere volksverhalen en sprookjes waarin de vrouw de hoofdrol vertolkt.

Voor ‘De witte wieven’ werden tientallen acteurs en figuranten uit Zwolle en omstreken gecoacht en gefilmd. Voor het 3D-effect in de audio-opnames is het nodig om deze tocht met oordopjes of koptelefoon te lopen. De tocht is bestemd voor jongeren vanaf 10 jaar en volwassenen.

In ‘Het meisje zonder handen’ wil een afgunstige heks een onschuldig meisje gebruiken om voor eeuwig jong te blijven. Deze puzzel-griezeltocht is in audio en video te volgen. Ontdek hoe het meisje zonder handen de prinses met de zilveren handen wordt. Een verhaal over jaloezie, zuiverheid en verraad voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun ouders.

Let goed op tijdens de tocht. Je krijgt allerlei vragen over wat je meemaakt tijdens ‘Het meisje zonder handen’. De antwoorden op de puzzelvragen kun je invullen in een google-formulier dat je kunt vinden op de website. De winnaar wordt bekendgemaakt op 9 januari 2023.

Info op: www.zwolleunlimited.nl/audiotours