NPO Radio 4 naar basisschool De Wendakker en Meander College in Zwolle

|   Laatste wijziging

Zwolle – Welke klassieke muziek raakt je het meest? NPO Radio 4 gaat ook dit jaar weer het land in om mensen te vragen naar hun favoriete muziek voor de Klassieke Top 400. Dat is de toplijst met de 400 mooiste klassieke muziekstukken, gekozen door de luisteraars van NPO Radio 4.

De Klassieke Top 400 is te horen van maandag 17 tot en met vrijdag 21 oktober. Een ruime week lang reist de NPO Radio 4 Stembus door Nederland om stemmen op te halen en live muziek te brengen op onverwachte plekken. Presentator en stembus-chauffeur Sander Zwiep neemt tot en met 7 oktober dagelijks een andere collega NPO Radio 4-presentator mee in zijn bus. Zwolle wordt op maandag 3 oktober bezocht.

De stembus start op vrijdag 30 september in Leiden. Staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu brengt als eerste haar stem uit voor de Klassieke Top 400 en opent daarmee de stemweek. Daarna gaat de bus op tournee door Nederland en komt op vrijdag 7 oktober weer aan in Hilversum.

Op 3 oktober rijdt presentator Lex Bohlmeijer door Overijssel, Drenthe en Gelderland. Hij gaat naar basisschool De Wendakker in Zwolle, een muzikale basisschool waar alle kinderen muziekles krijgen van een vakleerkracht. Muzikaal is ook het Meander College in Zwolle. Leerling Megan van Uffelen uit 5 VWO nodigde de bus uit op haar school, omdat ze zelf aan het conservatorium harp wil gaan studeren.

De route van de bus is te volgen via www.nporadio4.nl. Bezoeken zijn daar ook te zien via de webcam. Op NPO Radio 4 is dagelijks in de uitzendingen te horen waar de bus zich op dat moment bevindt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)