Berkum wil tegen Flevo Boys stijgende lijn inzetten

Foto: Henry Dijkman

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag thuis tegen Flevo Boys en zal dan het vorige week ingezette herstel door moeten trekken. De Zwollenaren lieten toen bij Olde Veste, ondanks een aantal tegenslagen, prima voetbal zien.

Ze pakten daarmee hun eerste overwinning in de 4e Divisie B, maar staan nog wél op de onderste plek van de ranglijst. “Het zat afgelopen zaterdag ook weer niet mee, maar we hebben de rug gerecht en verdiend gewonnen,” vindt Chris van der Meulen. “Dat hebben we afgedwongen en daar moeten we nu mee doorgaan. Een mooie uitdaging,” aldus de Berkum-aanvaller die vorige week na zes maanden blessureleed eindelijk weer minuten kon maken.

Flevo Boys eindigde vorig seizoen in de Hoofdklasse B keurig als zevende, twee posities boven Berkum, maar begonnen daarna nogal wisselvallig aan de nieuwe jaargang. Zo boekten de Emmeloorders een curieuze en verrassende 4-7 (!) winst bij het sterke DHSC, maar bij Huizen kreeg de ploeg van trainer Arjen Postma met 5-0 een enorme zeperd. In de laatste vier wedstrijden pakte Flevo Boys maar één punt, en daarbij werden veel te vaak onnodig punten weggegeven.

Ook het duel van vorige week paste in dat beeld. Flevo Boys ging toen thuis met 0-1 onderuit tegen koploper Swift en werd daarmee, ook volgens de tegenstander, tekortgedaan. Na mogelijkheden over en weer miste Johan Tiems namens de thuisclub in de 25e minuut een enorme kans. Flevo Boys bleef verdedigend goed overeind, maar kwam na rust bijzonder ongelukkig op achterstand. Een afstandsschot werd door Flevo Boys-verdediger Ron Janzen van richting veranderd, waardoor zijn keeper Matyas van Zorge kansloos was en de bal in het doel hobbelde: 0-1. In de slotfase kreeg de polderploeg nog flinke kansen via Tiems en Coen Hommema, maar in de stand kwam geen verandering en de punten gingen zo opnieuw ongelukkig verloren.

Zo’n scenario komt Berkum niet onbekend voor, maar afgelopen zaterdag kwamen de Zwollenaren eindelijk met drie punten thuis. Bij Olde Veste kwam de ploeg van trainer Arno Hoekstra snel op 0-1 via Martijn Brakke, maar daarna leek het weer helemaal mis te gaan. Berkum werd een strafschop onthouden, Brakke moest met een rode kaart van het veld, aanvoerder Marc van der Meulen viel uit met een zware blessure en ver in de extra tijd van het eerste bedrijf kwam Olde Veste ook nog eens langszij: 1-1.

Na rust was Berkum echter, zelfs met tien man, nog steeds de betere ploeg en tegen het slot zat het eindelijk eens mee. Invaller Chris van der Meulen, na een half jaar terug van een ‘horrorblessure’, beschikte over stalen zenuwen en schoot in blessuretijd een wegens hands toegekende penalty feilloos binnen: 1-2.

Ondanks die eerste overwinning van dit seizoen staat Berkum nog steeds op de laatste plek, maar als de Zwollenaren het goede voetbal van vorige week een vervolg geven kunnen ze goede zaken doen. Zaterdag kan bij winst zelfs Flevo Boys, nummer 12 op de ranglijst, qua puntenaantal worden achterhaald, maar de gasten hebben een goede ploeg en zullen zich zeker niet eenvoudig laten slachtofferen.

De wedstrijd Berkum – Flevo Boys wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jan-Willem Bouw uit Peize, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)