Overeenkomst voor tien woningen in Breezicht Noord

Foto: SWZ

Zwolle – Plegt-Vos gaat in Breezicht Noord (Stadshagen) tien eengezinswoningen bouwen. Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ, en Jauke Klein, commercieel directeur bij Plegt-Vos, tekenden donderdag een samenwerkingsovereenkomst.

Gepland staat een blok met zes woningen voor de sociale huur en een blok met vier woningen voor de middenhuur. “Levendigheid en natuur ontmoeten elkaar in Breezicht Noord,” zo prijst SWZ de bouwlocatie aan. Het gebied ligt aan de groene rand van Stadshagen, naast de Milligerplas. Er zijn vier buurschappen: Wierde, Beemd, Kragge en Reede. De woningen komen in Reede.

SWZ deelt mee dat de woningen duurzaam worden gebouwd. “Ze zijn goed geïsoleerd, krijgen zonnepanelen op het dak en zijn gasloos. Er komt een warmtepomp met koelfunctie en vloerverwarming. Elke woning krijgt drie slaapkamers.” Mark Meulenkamp, projectmanager bij SWZ: “In deze tijd is het extra fijn voor de toekomstige huurders dat ze straks in een volledig verduurzaamd huis wonen.”

In Reede laat SWZ ook vier woonwagens bouwen. Deze worden verhuurd in de categorie sociale huur. Meer informatie over de woonwagens volgt later op de website van SWZ.

Naar verwachting wordt er in het najaar van 2023 gestart met de bouw. De oplevering staat gepland voor het einde van het voorjaar in 2024. De woningen worden verhuurd via De Woningzoeker.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)