Stadshagen groeit verder: 32 nieuwe woningen opgeleverd in buurtschap Beemd

Foto van auteur

Van links (rechts) af Emiel Nikkels, Caitlyn, Dorrit de Jong en Wiepke van Erp Taalman Kip.
Foto: Ruben Meinten

In Breezicht Noord zijn vrijdag 32 eengezinswoningen feestelijk opgeleverd. In het buurtschap Beemd vierden wethouder Dorrit de Jong, de aannemer en een bestuurder van woningstichting SWZ de oplevering samen met de nieuwe bewoners.  De kersverse bewoners kregen een pakketje met bloembollen. Het eerste pakketje reikte de wethouder uit aan Caitlyn.

Bouwbedrijf Nikkels bouwde de 32 duurzame eengezinswoningen voor SWZ. Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ, opende de middag samen met Emiel Nikkels, directeur van Nikkels, en de wethouder. “We zijn trots op dit project met 32 duurzame woningen in een groene omgeving,” zegt Van Erp Taalman Kip.

“Extra bijzonder is dat wij voor het eerst woningen bouwen die we verhuren in het middenhuursegment,” aldus de SWZ-directeur. Momenteel is daar veel vraag naar bij een groep mensen die een te hoog inkomen hebben voor sociale huur en te weinig verdienen om te kunnen kopen.

Een uitkomst voor Caitlyn, ook zij viel in de huidige woningmarkt tussen wal en schip. “Kopen lukte niet en voor huurwoningen kwamen we niet in aanmerking, zegt Caitlyn. “We zijn heel blij dat deze kans voorbijkwam!”

“Zwolle is een thuis voor iedereen. Dat vraagt om veel soorten huizen: voor jong en oud, voor ieders portemonnee en ook voor mensen die extra zorg nodig hebben,” zegt wethouder De Jong. “Buurtschap Beemd draagt hier met het sociale huur-, middenhuursegment en twee Wmo-woningen zeker aan bij.”

Breezicht is een buurt in aanbouw in het noorden van Stadshagen. De buurt bestaat uit twee delen, Breezicht Noord en Breezicht Zuid. Beemd is een van de zes buurtschappen in Breezicht. In totaal worden er 1150 woningen gebouwd in Breezicht.

Foto's 2
Stadshagen groeit verder: 32 nieuwe woningen opgeleverd in buurtschap Beemd - Foto: Ruben Meinten
Foto: Ruben Meinten
Van links (rechts) af Emiel Nikkels, Caitlyn, Dorrit de Jong en Wiepke van Erp Taalman Kip. - Foto: Ruben Meinten
Van links (rechts) af Emiel Nikkels, Caitlyn, Dorrit de Jong en Wiepke van Erp Taalman Kip.
Foto: Ruben Meinten