Het weer in het weekend: Zuidwestenwind en meeste tijd droog

Koestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag ligt Zwolle te midden van regenstoringen. ‘s Morgens blijft de stad nog buiten schot. Ochtendnevel verdwijnt en de zon verschijnt tussen de wolken.

Het overgrote deel van de zaterdag is het droog, maar in de middag moet rekening worden gehouden met een bui vanuit het zuidwesten. Voor de precieze buienkoersen verwijzen we naar een buien-app. Verder valt zaterdag de zuidwestenwind op, die ’s middags aantrekt naar kracht 4. De wind op wolkenhoogte is ook op snelheid en helpt om een eventuele bui vlot naar het noordoosten weg te bonjouren. De temperatuur in de stad gaat naar 17 graden, in de wind is het voor het gevoel koeler.

‘s Avonds neemt de lage bewolking af, terwijl op hoogte sluierwolken binnendrijven. Het kwik daalt in de nacht naar ongeveer 12 graden. Het blijft in onze omgeving waarschijnlijk droog.

Zondag ziet Zwolle plenty hoge sluierwolken. De zon is erbij, maar de zonnestralen kunnen gedempt worden door de wolkensluiers. De wolken die op geringere hoogte voorbij drijven, laten geen regen los. Zondag is een droge dag, opnieuw met windkracht 4 uit het zuidwesten. Tegen de avond zwakt de wind af.

In de nacht van zondag op maandag trekt een warmtefront over, waarachter vanuit het zuidwesten inderdaad warmere lucht over onze omgeving uitstroomt. De temperatuur in Zwolle loopt maandag flink op: naar ongeveer 20 graden. Dat gebeurt onder uitgebreide wolkenvelden. In de middag arriveert een storing met regen die de temperatuur drukt.

Na een ondiep dal in de temperatuur op dinsdag en woensdag, stijgt het kwik in de tweede helft van de nieuwe week weer richting 20 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)