Het weekendweer: Zaterdag nog kans op een bui, zondag droog en zonnig

Merwedelaan
Foto: Ank Pot

Zaterdag zijn buien en buitjes actief boven het land. De meeste gaan niet op Zwolle af maar sommige wel. De grootste kans op regen in de stad is er op de vroege morgen en ’s middags. Wie de buien precies wil volgen, houdt een buien-app bij de hand.

Een dag met wisselende wolkenluchten en geregeld zonneschijn. ’s Morgens vroeg is het ongeveer 12 graden, in de middag wordt een maximum bereikt van zo’n 18 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind waait met kracht 3 en is geen storende factor. In de avond gaan de buien eruit en de wind wordt zwak. In de nacht naar zondag kunnen mistbanken ontstaan.

Zaterdag begint de astronomische herfst. De zon staat recht boven de evenaar, de dag is even lang als de nacht. De komende maanden worden de nachten langer dan de dagen.

Zondag is het weer allesbehalve herfstachtig. Een kleine nazomer begint met veel zonneschijn en geen regen. Blauw overheerst boven Zwolle met witte stapelwolken en wat wolkensluiers op hoogte. De temperatuur stijgt na een koele nacht met een minimum in de buurt van 8 graden naar 19 graden in de middag. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot zuid. Zit je zondagmiddag uit de wind, dan voelt het warm aan onder de zon.

Maandag tot en met woensdag ziet het er goed uit voor de zon. Droog en rustig weer dankzij een hogedrukgebied boven Europa. De temperatuur zoekt het hogerop en klimt maandag in de stad al iets boven de 20 graden, dinsdag en woensdag gaat het richting een prima 23 graden in Zwolle.

Foto 1
Merwedelaan - Foto: Ank Pot
Merwedelaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)