Musical ‘De terugkeer van Thomas’ in de Oosterkerk

Foto van auteur

Zwolle – Thomas a Kempis, de wereldberoemde Zwolse monnik uit de veertiende eeuw, bezoekt in de musical ‘De terugkeer van Thomas’ het Zwolle van vandaag.

Dat gebeurt op zaterdagavond 5 november in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel. Thomas heeft ontmoetingen met mensen van deze tijd op de plekken waar hij heeft geleefd en gewerkt. Sommige ontmoetingen worden door de acteurs op het podium in beeld gebracht, andere zijn op bekende Zwolse plekken opgenomen zoals de begraafplaats Bergklooster, de Grote markt in Zwolle en bij de rivier de Vecht. Deze worden op film vertoond.

De musical biedt een afwisseling van toneelspel door acteurs uit de Adventskerk in Zwolle-Zuid en muziek door Koorbizniz uit de Oosterkerk in Zwolle-Centrum. Dit wordt aangevuld met begeleidende muzikanten en eigentijdse songs in een pakkende Nederlandse hertaling. Heden en verleden in contrast, het gedachtegoed van Thomas a Kempis komt tot leven in teksten en muziek. Concept en ontwikkeling is van dominee Hans Tissink. De muzikale leiding is in handen van Geeske Koopman.

Datum, tijd en locatie: zaterdag 5 november, Oosterkerk Zwolle. Aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur. De toegang is vrij, met geldig toegangsbewijs met QR code. Een plaats reserveren kan via www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)