Theatervoorstelling ‘Oscar en Oma Rozerood’ in Zwolle

Zwolle – De in Zwolle wonende actrice Ksenia Marasanova bewerkte ‘Oscar en Oma Rozerood’, de beroemde novelle van Eric-Emmanuel Schmitt, tot een theatervoorstelling van ruim twee uur.

De voorstelling ging in Amsterdam in première en krijgt goede recensies. ‘Oscar en Oma Rozerood’ wordt door het hele land opgevoerd. Op 28 oktober is Ksenia Marasanova even terug in Zwolle, want dan speelt ze de voorstelling in Dorpshuis De Molenkamp in Windesheim, dat voor de gelegenheid tot theater wordt omgebouwd. Aanvang 20.00 uur.

In het wereldberoemde kerstverhaal schrijft de tienjarige Oscar vanuit het ziekenhuis veertien brieven aan god. Daarin filosofeert hij over het leven. Hij vertelt over zijn vrienden, zijn grote liefde Peggy Blue en zijn allergrootste vriendin Oma Rozerood. Marasanova neemt alle rollen voor haar rekening en springt over en rond haar decorstukken. Je geniet van de speelse vertelvorm die dit oplevert.

Ook op 20 december is deze voorstelling in Zwolle te zien. Dan speelt Ksenia Marasanova het kerstverhaal ‘Oscar en Oma Rozerood’ in de Dominicanenkerk in Assendorp.

Marasanova ontvluchtte op haar zeventiende de USSR en vond haar thuis eind jaren ’90 in Zwolle, waar ze zich ontwikkelde tot actrice. Ze maakte eerder furore met haar aangrijpende theatersolo ‘Zij zagen Oorlog’, die ze onder meer speelde tijdens dodenherdenking op 4 mei in Wageningen. Tickets voor ‘Oscar en Oma Rozerood’ zijn verkrijgbaar via de website: ksenia.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)