Nacht van de Nacht in Zwolle

Foto van auteur

Foto: Jan Koeman

Zwolle – Op zaterdagavond 29 oktober is alweer de achttiende editie van de landelijke Nacht van de Nacht. Overal worden activiteiten georganiseerd waarbij de beleving van de nacht centraal staat.

In park de Nooterhof presenteren verschillende Zwolse natuurgroepen een gevarieerd en duister programma voor jong en oud, waaronder sterren kijken. Wijkboerderij de Eemhoeve in de Aa-landen organiseert van 21.30 tot 23.00 uur een avondpicknick. Neem zelf je kleedje en een (non-alcoholische) versnapering mee en geniet van de geluiden van de nacht, de dieren en de boerderij. Verhalenverteller Janneke Meijer komt een verhaal vertellen over het donker.

Tijdens de Nacht van de Nacht brengt Natuur en Milieu Overijssel het belang van duisternis voor mens en dier onder de aandacht: “De nacht brengt duisternis en stilte, belangrijke oerkwaliteiten die niet zo heel vanzelfsprekend meer zijn. Die oerkwaliteiten moet je beleven met eigen ogen en oren. Op meer dan twintig locaties in Overijssel kun je verrassende nachtelijke activiteiten doen: tijdens de Nacht van de Nacht is er voor iedereen wat te beleven.”

Het is ’s nachts al lang niet meer écht donker. Bedrijfspanden en overheidsgebouwen houden vaak de lichten aan uit veiligheidsoverweging of als reclame. Natuur en Milieu Overijssel: “Dit heeft een negatieve invloed op bijvoorbeeld nachtvlinders en trekvogels, en het is – zeker nu – natuurlijk zonde van de energie. Het ’s nachts verlichten van panden is ook nog eens onnodig voor de veiligheid. In de aanloop naar de Nacht van de Nacht roepen we overheden en bedrijven dan ook op om de lichten uit te doen.”

Aanmelden voor activiteiten kan op: https://www.nachtvandenacht.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)