Het weer: Toenemende bewolking, in de middag een bui

Obrechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend schijnt de zon flauwtjes door wolkensluiers heen. Die worden snel dikker. Een frontensysteem nadert Zwolle en brengt in de middag buiige regen. Met een slag om de arm: vanaf twee uur ‘s middags kun je een bui boven de stad verwachten.

Bij de frontpassage staat een matige wind, kracht 3, uit het zuidoosten, later draaiend naar zuid. De dag begint met ongeveer 10 graden op de thermometer. ‘s Middags onder de regenwolken houdt de stijging van het kwik in de Zwolse thermometers bij 15 graden op. Tegen de avond mogen we opklaringen uit het zuidwesten tegemoet zien. Vanuit die richting kunnen ’s avonds en vooral in de nacht naar vrijdag nog een paar losse buien overkomen.

Een lagedrukgebied op de Atlantische Oceaan bij Ierland houdt bij ons een aanvoer uit zuidelijke richtingen in stand. Dat betekent toevoer van zachte, soms zeer zachte lucht. Vrijdag streeft het kwik naar maar liefst 20 graden. Geheel betrouwbaar is het weer niet, want een buitje kan gedurende de dag opduiken boven Zwolle. Echte plenzerij wordt niet verwacht.

Zaterdag is de kans op een bui nog kleiner en de zon maakt te midden van sluierwolken flink wat uren boven de stad. Een middagtemperatuur van 18 à 19 graden. Zondag maakt Zwolle vanaf de middag kans op een bui. Na het weekend houdt een nieuwe oceaandepressie de aanvoer van zachte lucht uit zuidelijke contreien waarschijnlijk op gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)