Het weer: Veel zon, weinig wind en warm

Westerveldse Aa
Foto: Ank Pot

Maandag is een pure zomerdag in Zwolle. De zon schijnt breeduit, het is droog en het wordt warm. De wind komt zwak uit zuidelijke richtingen.

In de ochtend staat ongeveer 14 graden op de Zwolse thermometers, in de loop van de middag stijgend naar maar liefst 27 graden. Eerst zijn geen wolken te zien in de smetteloos blauwe lucht, daarna verschijnen enkele losse stapelwolken van het type ‘mooi weer’.

’s Middags schuift op hoogte sluierbewolking binnen waar de zon nauwelijks last van heeft. Uit het zuidwesten nadert een storing die pas in de avond boven de stad arriveert met dikkere wolken. Vanaf ongeveer 20.00 uur neemt de kans op een bui toe. Later op de avond en ’s nachts kan er ook onweer bij zitten.

Dinsdag bevindt het centrum van de storing zich ten noorden van de Waddeneilanden. Veel stapelwolken trekken over het land, waarin vooral in de middag ook buien tot ontwikkeling komen. Er staat meer wind, kracht 3 tot 4 uit het zuidwesten. De temperatuur klimt ’s middags in de stad naar 23 graden.

Vanaf woensdag zorgt een hogedrukgebied boven Europa voor een serie mooie dagen in Zwolle. De kans op neerslag is tot en met vrijdag gering, de zon doet goed mee en de wind houdt zich koest. De middagtemperatuur ligt in de buurt van een zomerse 25 graden.

Foto 1
Westerveldse Aa - Foto: Ank Pot
Westerveldse Aa
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)