Gratis hulp met woning energiezuiniger maken

Foto: Pixabay

Zwolle – Stichting Voor Elkaar Zwolle geeft Zwollenaren gratis hulp en advies bij het energiezuiniger maken van de (huur)woning. De hulp is bestemd voor mensen die energiebesparende maatregelen zelf niet kunnen betalen.

Stichting Voor Elkaar Zwolle doet dit samen met gemeente Zwolle, woningcorporaties en lokale welzijnsorganisaties via het project Warm Thuis Zwolle. Onder de hulp valt gratis advies en kleine of grote energiebesparende maatregelen. Door de stijgende energieprijzen ontvangt Voor Elkaar Zwolle steeds meer vragen van mensen die er financieel niet meer uitkomen. Het gaat hierbij niet alleen om mensen met een laag inkomen, aldus de stichting.

Petronella Ploegman, coördinator en vrijwilliger bij Stichting Voor Elkaar Zwolle, vertelt: “Onze collega’s en vrijwilligers komen veel achter de voordeur bij onze doelgroep. We merken dat zij moeite hebben met het betalen van de energierekening nu de prijzen enorm zijn gestegen. Ook is er in de meeste gevallen geen geld om energiezuinige maatregelen te nemen. Daarom melden wij hen aan Warm Thuis Zwolle.”

Met de komst van het project Warm Thuis Zwolle komt er nu ook preventieve hulp voor huishoudens die zelf geen energiebesparende maatregelen kunnen betalen. Een mooie ontwikkeling, vindt teamleider Maarten Schrooten: “Met Warm Thuis zorgen we dat huizen energiezuiniger worden en mensen besparen op hun energierekening. Zo pakken we het probleem bij de bron aan.”

Stichting Voor Elkaar Zwolle biedt (nieuwe) Zwollenaren niet alleen ondersteuning bij energiebesparing. Ook op het gebied van gezonde financiën, werk zoeken en meedoen in Zwolle geven zij hulp. De vraag naar hulp is groter dan ooit: “Met het huidige aantal hulpvragen hebben we nog zo’n honderd extra vrijwilligers nodig om de zorg en ondersteuning te bieden die nodig is,” vertelt Schrooten.

De stichting bestaat uit een team van medewerkers en een grote groep vrijwilligers. Door de stijging in het aantal hulpvragen zijn er steeds meer vrijwilligers nodig om mensen te helpen. Lijkt het jou waardevol om op een laagdrempelige manier andere (nieuwe) Zwollenaren te helpen? Ga naar www.warmthuiszwolle.nl

Informatie over gratis hulp van Warm Thuis Zwolle is te vinden op www.warmthuiszwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)