Zonneweide Hessenpoort schenkt 10.000 euro aan Voor Elkaar Zwolle

|   Laatste wijziging

Bestuur Coöperatie Zonneweide Hessenpoort overhandigt cheque aan Stichting Voor Elkaar Zwolle
Foto: Sanne Edelijn

Zwolle – Coöperatie Zonneweide Hessenpoort (CZH) schenkt 10.000 euro aan Stichting Voor Elkaar Zwolle voor de strijd tegen energiearmoede. Het bedrag komt uit het winstoverschot dat de coöperatie heeft behaald door de opgelopen energieprijzen. De donatie gaat naar hulp voor mensen die door de hoge energieprijzen tussen wal en schip zijn beland.

Op Bedrijventerrein Hessenpoort staat sinds 2019 de Zonneweide, die bestaat uit 19.488 zonnepanelen. Jaarlijks produceert het park 6,3 megawattuur, vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van tweeduizend huishoudens. Door de hoge energieprijzen levert het zonnepark dit jaar een positief resultaat dat voor een deel naar een goed doel gaat.

Gert Hoogeboom, penningmeester van de CZH, licht toe: “Tijdens onze aandeelhoudersvergadering waren we het er unaniem over eens dat dit extra geld, dat afkomstig is uit duurzame energie, ten goede moet komen aan mensen die juist getroffen worden door de hoge energieprijzen.” De CZH besloot daarop de 10.000 euro beschikbaar te stellen aan Stichting Voor Elkaar Zwolle.

Stichting Voor Elkaar Zwolle zet zich in om kwetsbare stadsgenoten te helpen op weg naar gezonde financiën, meedoen en werk zoeken in Zwolle. Met onder andere schuldhulpmaatjes biedt de stichting hulp aan inwoners in Zwolse wijken. De energiecrisis raakt momenteel veel mensen. Ook veel inwoners van Zwolle hebben moeite om de energierekening te betalen en dat zijn niet alleen mensen met een laag inkomen.

Tijdens een bezoek aan de Meeuwenlaan was ook Wethouder Michiel van Willigen aanwezig. Hij benadrukte het belang van vrijwilligersinitiatieven in de wijken: “Dankzij initiatieven zoals Stichting Voor Elkaar Zwolle is hulp beschikbaar en zijn vrijwilligers welkom achter de voordeur. Die schakel tussen burger en gemeente is soms nodig. Want met 130.000 inwoners in Zwolle bereiken we – ondanks onze mensen bij sociale wijkteams – nog niet iedereen. Die verbinding is daarom van groot belang.”

Sijtsema en Hoogeboom overhandigen de cheque aan Maarten Schrooten (Teamleider Stichting Voor Elkaar Zwolle) en Martin Suithoff (Directeur Stichting Voor Elkaar Zwolle). De donatie wordt warm ontvangen en komt ten gunste van mensen die tussen wal en schip zijn beland. Suithoff: “Met dit geld kunnen we maatwerk bieden waar dat het hardst nodig is. Want ondanks de algemene maatregelen die inwoners helpen, blijven er altijd uitzonderlijke situaties waar mensen tussen wal en schip belanden. Juist voor die doelgroep is er soms extra hulp nodig om hen overeind te houden.’’

Naast acute ondersteuning is er binnen de stichting ook aandacht voor duurzame hulp voor inwoners. Dit gebeurt vanuit het project Warm Thuis, een samenwerking tussen de gemeente Zwolle, Stichting Voor Elkaar Zwolle, buurtinitiatieven en woningcorporaties. Inwoners die dat zelf niet kunnen betalen krijgen gratis hulp van een energiecoach of een klusser die helpt om kleine of grote energiebesparende maatregelen te treffen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)