Het weer: Wisselend bewolkt en een enkele bui

Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag trekt wisselende bewolking over Zwolle. De zon verschijnt voldoende vaak tussen de wolken door om een glimp van de gedeeltelijke zonsverduistering te zien. De maan schuift gedeeltelijk voor de zon langs, zodat het lijkt of een hap uit de zon wordt genomen.

De gedeeltelijke zonsverduistering begint om tien over elf ‘s morgens en eindigt even na één uur ’s middags. Het maximum van de eclips is om 12.05 uur. Bijna een kwart van de zon wordt dan afgedekt door de maan. Voor het waarnemen moet beslist een eclipsbrilletje worden gebruikt. Kijk nooit met het blote oog naar de zon, ook als deze voor een deel wordt afgedekt door de maan. Een animatie van de zonsverduistering staat onderaan dit weerbericht.

Terug naar het weer. Vooral in de vroege ochtend en in de middag is er een verhoogde kans op een buitje. De wind is zuidwestelijk met een kracht 3. Het kwik varieert van 12 graden ‘s morgens vroeg tot 17 graden in de middag.

Dinsdag is de minst zachte dag van de week. De aangevoerde lucht is tijdelijk afkomstig vanaf zee. De komende dagen is de aanvoer meer over land uit het zuiden en wordt het zachter. Woensdag is een middagtemperatuur rond 18 graden te verwachten, donderdag 19, en vrijdag staat maar liefst 21 graden op planning.

Oceaanstoringen die met regen onze kant op willen, worden afgezwakt door een sterk hogedrukgebied met het centrum boven de Alpen. Volgens de huidige berekeningen is donderdag de kans het grootst dat toch een gebiedje met regen tot Zwolle doordringt. Op de overige dagen is de kans op neerslag klein. De wind is matig uit zuidelijke richtingen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)