Het weer in het weekend: Zaterdag vrijwel droog met zon, zondag regenachtig

Foto van auteur

Hasselterweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag laat de zon zich zien tussen de wolken. Een enkel buitje is niet totaal uit te sluiten, maar de kans is niet groot. Dit is de beste dag van het weekend voor Zwollenaren die het droog willen houden.

Na een koele nacht met een minimum van ongeveer 7 graden, wordt het ‘s middags niet warmer dan 12 graden. Dat is trouwens een normaal temperatuurniveau voor begin november. De wind is niet al te sterk. Zwak in de ochtend, en matig, kracht 3, in de middag. In de zon is het dan goed te doen. In de loop van de dag komt vanuit het westen langzaam meer hoge bewolking binnen. Een voorteken dat zondag het weer letterlijk en figuurlijk uit een ander vaatje zal tappen.

De toenemende bewolking hoort bij een naderend front, waarvan de eerste neerslag zondagochtend al boven Zwolle wordt verwacht. In het begin van de dag wordt het wolkendek dik en begint het licht te regenen. Daarna komt er meer nattigheid aan. In de middag en vooral in het begin van de avond kan het stevig gaan gieten. De wind is matig, kracht 4, uit zuidelijke richtingen. ‘s Avonds de meeste wind. Het kwik in de Zwolse thermometers bereikt zondag met moeite 10 graden.

In de nacht naar maandag wordt het overwegend droog. Maandag overdag kan af en toe lichte regen vallen. Er trekt ook dan ook een front over, maar het is een verzwakt exemplaar dat voornamelijk bewolking brengt.

In de tweede helft van de nieuwe week houdt een hogedrukgebied regengebieden op afstand. Met een aanvoer uit het zuidwesten wordt het tamelijk zacht voor de tijd van het jaar: overdag ongeveer 15 graden.