Het weer in het weekend: Zaterdag zonnig, zondag kans op bewolking maar wel droog

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag is het droog en de zon straalt breeduit op Zwolle. Na een koude start ‘s morgens met een temperatuur dichtbij het vriespunt, loopt het kwik op naar een prima waarde van 17 tot 18 graden in de middag. De wind komt uit het noorden tot noordoosten en laat zich wat meer merken dan de afgelopen dagen.

‘s Middags staat er een matige wind, kracht 3. Tegen de avond schuiven wolkenvelden afkomstig van de Noordzee over Zwolle. Er valt geen regen uit. Mogelijk dat er zondagochtend nog steeds aanvoer van laaghangende wolken is, die de zon tegenhouden. De kans lijkt echter groter dat Zwolle zondag begint met helder weer, waarin zich mistbanken kunnen vormen. Die verdwijnen na zonsopkomst spoedig. Zondag is onbelemmerde zonneschijn een stuk minder zeker dan op zaterdag. Mogelijk wordt de zon af en toe geblokkeerd door wolken.

Zondag is de wind zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit noord tot noordoost. De dag begint met een temperatuur in de buurt van nul graden. Het kwik stijgt in de zon naar een maximum van ongeveer 16 graden. Scharrelen er toch veel wolken rond, dan is het iets koeler. Ook zondag wordt geen regen verwacht in Zwolle.

In de nieuwe week kan de warme jas weer tevoorschijn gehaald worden. Vanaf maandag krijgen we geleidelijk lagere middagtemperaturen, door aanvoer van kou uit het noorden. Woensdag wordt als maximum circa 10 graden berekend voor onze omgeving. Dat is even slikken en beneden normaal voor begin april. Bewolking neemt de hoofdrol over van de zon, maar regen van betekenis bereikt de regio Zwolle tot donderdag vermoedelijk niet.