NK Karate in Landstede Sportcentrum

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Het Landstede Sportcentrum in Zwolle wordt op 26 en 27 november omgetoverd tot een karate-arena. Honderden karateka’s van 5 jaar tot en met veteranenleeftijd strijden om de felbegeerde winst op het Nederlands Kampioenschap Karate.

Het is de tweede keer dat het NK Karate wordt georganiseerd in het Landstede Sportcentrum. Het NK is een belangrijk meetmoment voor de Europese en wereldkampioenschappen karate in 2023. Vorig jaar waren er, ondanks de coronamaatregelen, ruim vijfhonderd inschrijvingen van bijna vijftig clubs uit Nederland. Ook de Zwolse karatevereniging Mossel-Boot doet mee met het NK Karate.

Op zaterdag 26 november worden de wedstrijden van het kata (schijngevecht) gehouden en het kumite (gevecht) vanaf 18 jaar. Zondag 27 november zijn de kumite wedstrijden tot 18 jaar. Naast het NK Karate wordt op 26 november ook het NK Para Karate georganiseerd. Het NK Para Karate is voor karateka’s met een visuele of verstandelijke beperking, en voor karateka’s in een handrolstoel.

Foto's 2
NK Karate in Landstede Sportcentrum - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
NK Karate in Landstede Sportcentrum - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)