Luiers en incontinentie-materiaal gratis in ROVA-containers

Foto van auteur

Container voor luiers en incontinentie-materiaal
Foto: ROVA

Zwolle – Zwollenaren die luiers en incontinentie-materiaal kwijt willen, kunnen dit vanaf 22 november gratis doen. ROVA plaatst hiervoor de komende weken verzamelcontainers verspreid over de wijken. Wie de containers wil gebruiken, kan daarvoor toegang aanvragen bij de ROVA.

Wethouder Paul Guldemond: “Luiers en incontinentie-materiaal zorgen voor extra restafval, vaak zonder dat mensen er veel aan kunnen doen. Dankzij aparte containers hoeven inwoners dit niet meer met hun restafval weg te gooien. Dat scheelt hen geld, wanneer in 2023 het tarief op restafval ingaat.” Met het plaatsen van de containers bereidt de gemeente Zwolle zich voor op het recyclen van de luiers en incontinentie-materiaal.

Nu is er nog maar één fabriek in Nederland die dat doet, aldus de gemeente. Maar die heeft vooralsnog niet genoeg ruimte om meer luiers en incontinentie-materiaal te verwerken. Totdat er meer mogelijkheden komen, wordt het materiaal daarom nog verbrand.

Elke inwoner met luiers of incontinentie-materiaal kan de containers gebruiken. Toegang tot de containers aanvragen kan via www.rova.nl/luierszwolle of door te bellen naar 038 – 427 37 77.

Daarna kan van alle 21 luiercontainers in Zwolle gebruik worden gemaakt. De luiers en incontinentie-materiaal moeten in speciale zakken in de containers worden gedaan. De zakken worden gratis verstrekt bij de GRIP-wagen van ROVA, het milieubrengstation, het stadhuis, het stadskantoor en de wijkservicepunten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)