Beide geredde zwanen overleven avontuur op spoorlijn in Zwolle niet

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Urenlang zijn hulpverleners donderdag in de weer geweest om twee zwanen te redden op de spoorlijn tussen Zwolle en Meppel. Beide zwanen bleken zo ernstig gewond dat een dierenarts geen andere mogelijkheid meer zag dan de vogels in te laten slapen.

De beide zwanen kwamen gisteren rond het middaguur in de problemen nabij de Heinoseweg. De vrijwilliger van de Zwolse dierenambulance kan slechts speculeren wat er gebeurt is. Hij houdt het er op dat de dieren tegen de stroomdraden boven de sporen zijn gevlogen of dat de iets verderop staande hoogspanningskabels de boosdoener zijn geweest. Een zwaan raakte bekneld in de rijdraad voor treinen boven de spoorlijn. De partner van de vogel belandde zo’n honderd meter verder op, aan de overzijde van de Heinoseweg, naast de spoorlijn.

De redding van de in de bovenleiding verstrikte zwaan had heel wat voeten in aarde. Na bijna vier uur kon het beknelde dier worden bevrijdt. De dierenambulance bracht vervolgens de twee ernstig gewonde vogels naar een dierenkliniek. De dierenarts kon niets meer betekenen voor de dieren en heeft de beide zwanen uit hun lijden verlost.

Foto's 2
Beide geredde zwanen overleven avontuur op spoorlijn in Zwolle niet - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Beide geredde zwanen overleven avontuur op spoorlijn in Zwolle niet - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)