Berkum speelt thuis tegen solide DETO

Foto van auteur

Foto: Henry Dijkman

Zwolle – Berkum speelt komende zaterdag thuis tegen DETO Twenterand, een opponent die al jaren een solide selectie op de been brengt. De Zwollenaren zijn de laatste weken goed op dreef, maar krijgen een tegenstander voor wie precies hetzelfde geldt.

“DETO heeft aardige uitslagen neergezet, maar wij zitten ook in een goede flow. Die moeten en kunnen we doortrekken,” verwacht Berkum-middenvelder Mike van Ekeren. “We hebben vorige week prima gespeeld en de laatste tijd laten zien dat we achterin de nul kunnen houden, dat zijn dingen die veel vertrouwen geven.”

DETO eindigde vorig seizoen zorgeloos als vijfde in de Hoofdklasse B. Onder de nieuwe coach Jürgen Schefczyk, eerder al interim-trainer bij DETO, begonnen de Tukkers daarna goed in de 4e Divisie B, waar ze nu ook weer op de vijfde plek staan. Van de laatste vijf wedstrijden won DETO er vier, een statistiek die overigens identiek is aan die van Berkum. Eind oktober ging DETO in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Ajax, maar daarna volgde herstel door een overwinning met 1-2 bij CSV Apeldoorn.

Vorige week leverde de Twentse ploeg knap werk door Swift, tot dat moment tweede op de ranglijst, met liefst 4-1 over de knie te leggen. Swift opende sterk maar kon dat niet verzilveren en na een half uur kwam de thuisploeg er beter in. Vlak na rust kwam DETO op voorsprong via een penalty van Coplan Soumaoro en nadat de Vriezenveense thuisclub nog enkele flinke kansen liet liggen werd het in de 65e minuut 2-0, door een van richting veranderd schot van Tim Pothast. Twee minuten later viel de wedstrijd in het slot toen Soumaoro na een fraaie actie de 3-0 in het dak van het doel knalde. Swift kwam nog even terug tot 3-1, maar in de blessuretijd herstelde invaller Bas Postma de marge door van dichtbij raak te schieten: 4-1.

Ook Berkum kijkt terug op een goede periode, met één tussentijds dipje. Nadat de ploeg van trainer Arno Hoekstra enkele weken geleden ongelukkig met 1-0 verloor bij DHSC werd de draad weer opgepakt met een 2-0 thuiswinst tegen HZVV. Afgelopen week was Berkum te sterk voor directe concurrent Huizen, dat thuis nog ongeslagen was maar daar met 0-2 werd geklopt. De Zwollenaren bliezen de thuisclub in het eerste halfuur zo’n beetje van het veld en kwamen snel op 0-1 via Martijn Brakke. Daarbij bleef het echter tot de rust, ook omdat de Huizen-keeper drie keer hulp kreeg van paal en lat en enkele inzetten vlak vóór of op zijn doellijn werden weggerost.

Na rust had Huizen meer balbezit, maar Berkum bleef goed op de been en kwam niet in de problemen. Tien minuten voor het slot beslisten de Zwollenaren het duel via een snelle en fraaie counter, die effectief werd afgerond door Mike van Ekeren: 2-0.

Berkum steeg daarmee naar de elfde plek en nam wat meer afstand van de onderste plaatsen. Met nog vier duels te gaan tot de winterstop mikken de Zwollenaren op een verdere aansluiting bij de middenmoot, maar ze beseffen dat DETO zicht heeft op de top-drie en het ze dus zeker lastig zal maken.

De provincie-derby Berkum-DETO Twenterand wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Maarten Spoon uit Enter, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)