Berkum wil revanche bij CSV Apeldoorn

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij CSV Apeldoorn, dat dit seizoen prima debuteert in de 4e Divisie B en op eigen terrein nog maar één keer geklopt werd.

De Zwollenaren hebben een aardige serie achter de rug, maar kregen in de laatste competitiewedstrijd geen loon naar werken en gaan de strijd dus met de nodige revanchegevoelens aan. “CSV heeft het afgelopen zaterdag goed gedaan, dus ik verwacht een mooie pot. Wij hebben het vorige week juist dom weggegeven, in de laatste tien minuten stonden we helemaal verkeerd. Dat is zuur, maar we hebben er wel wat van geleerd. Dat mag ons niet nog een keer gebeuren,” beseft Berkum-back Boaz Rahajaan.

CSV Apeldoorn degradeerde enkele jaren geleden uit de Hoofdklasse en had daarna pech dat de competitie twee jaren achtereen werd gestaakt. De Apeldoorners bleven daardoor hangen in de 1e Klasse maar promoveerden vorig seizoen alsnog met een fraai kampioenschap. De ploeg van trainer en ex-international Jan Kromkamp doet het op de negende plek nu goed in de 4e Divisie B, al gaat het soms wat wisselvallig.

Nadat CSV Apeldoorn bij Huizen met 4-1 over de knie ging volgde een 1-2 nederlaag tegen DETO en dat was tot nu toe de enige keer dat de Veluwenaren dit seizoen in eigen huis werden geklopt. Daarna volgde, ook weer in Apeldoorn, herstel met een 2-2 remise tegen Ajax en vorige week verrasten de Apeldoorners door het sterke Swift in Amsterdam met 0-1 te laten struikelen.

In die wedstrijd mocht CSV niet mopperen dat ze de eerste twintig minuten zonder kleerscheuren doorkwamen, maar in de tweede helft deed de ploeg van coach Kromkamp het heel wat beter. Met minder dan een kwartier te gaan werd dat beloond toen Rik Vlutters een mooie aanval afrondde door de 0-1 binnen te schieten en dat bleek genoeg. Deze week speelde CSV Apeldoorn voor de beker bij het tweede elftal van Heino en ook daar bleek één snel gescoorde goal van Fedde Timmer genoeg voor de winst: 0-1.

Berkum is de laatste weken aardig op dreef. Na een 2-0 thuisoverwinning tegen Huizen en een winst met 0-2 bij Huizen leken de Zwollenaren vorige week in eigen huis opnieuw op weg naar een driepunter. Door doelpunten van Bas van Wijnen en Mike van Ekeren stond het lang 2-0 voor de ploeg van trainer Arno Hoekstra. DETO kwam echter zeven minuten voor tijd terug tot 2-1 en scoorde diep in blessuretijd ook nog de gelijkmaker.

Hoewel sommigen vooraf hadden getekend voor een punt tegen DETO, nummer vijf op de ranglijst, voelde die zure remise voor de Zwolse spelers en staf aan als een verlies. Deze week spoelde Berkum dat enigszins weg door voor de Districtsbeker Oost met 4-0 te winnen van derdeklasser Zwart Wit ’63, met een openingsgoal van Giorney Rojer en een fraaie hattrick van Twan Knul.

Berkum staat nu op de twaalfde plaats in de 4e Divisie B, met een achterstand op CSV Apeldoorn van drie punten. De Zwollenaren kunnen zaterdag dus goede zaken doen, maar de gastheer heeft getoond in eigen huis geen cadeautjes weg te geven.

De wedstrijd CSV Apeldoorn-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen, die op Sportpark Orderbos om 15.00 uur af zal laten trappen.