Brandweer actief met Oud en Nieuw

Foto van auteur

Dat de brandweer van Zwolle een zware en lange nacht te wachten stond, was te verwachten. Bij de meldkamer in Zwolle kwamen met oudejaarsavond en nieuwjaarsnacht vele tientallen meldingen binnen van brandjes en ongevallen. Mede dankzij de snelle inzet van de Zwolse spuitgasten werden de meeste branden snel in de kiem gesmoord.

Nieuwjaarsnacht rond 02.05 uur stond een geparkeerde auto (Green Wheels) in brand ter hoogte van het winkelcentrum gevestigd aan de Forelkolk in Zwolle-Zuid (zie foto). De auto is volledig uitgebrand. De brand is waarschijnlijk aangestoken.

Rond 04.20 uur werd een binnenbrand gemeld ter hoogte van de Gedeputeerdenlaan in Zwolle. Er was een kleine brandje in één van de klaslokalen van basisschool de Ark in Zuid. De brandweer heeft de brand geblust.

Oudejaarsavond rond de klok van 22.20 uur werd een binnenbrand gemeld ter hoogte van de van Hemertmarke in Zwolle-Zuid. Er was brand uitgebroken in een carport bij een woning. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk.

Nieuwjaarsnacht werd om 02.15 uur kwam er een melding binnen van een ongeval ter hoogte van de spoorwegovergang Ittersumallee. Een fietser was in botsing gekomen met een auto. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Bron: www.regiozwolle.nl

5 gedachten over “Brandweer actief met Oud en Nieuw”

  1. En aan de Botlek werden rond 2:30 zo’n 8 spuitgasten ingezet om een brandje in het niet meer in gebruik zijnde bushokje te blussen.

  2. In een bomvol Hedon is er schade ontstaan aan het dak doordat het uitzinnige publiek massaal uit hun dak ging op de pompende beats…. ;D 😉

  3. @Teun: De bezetting van een blusvoertuig bestaat uit 6 en niet uit 8 personen. Dat zijn dezelfde zes mensen die jou en je naasten met gevaar voor eigen leven uit een brandend pand zullen halen.

  4. OK PEC, bedankt voor het delen van deze kennis! Mijn reactie mag wat cynisch lijken, begrijp me goed: ik waardeer het werk van de brandweer zeer zeker! Niet in het minst in mijn vrije nieuwjaarsnacht. Sorry dat ik met 8 nogal (25%) overdreef.

Reacties zijn gesloten.