Het weer: Veel blauwe lucht met zon

Foto van auteur

Kamperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag schijnt de zon mooi op Zwolle. Het blijft droog, op dat ene nagekomen buitje na, dat in de vroege ochtend misschien nog overtrekt. Daarna schuiven af en toe losse wolken over, maar het weerbeeld bestaat uit overwegend blauwe lucht.

De wind is niet storend want zwak tot matig, kracht 2 à 3, uit zuidelijke richtingen. De temperatuur gaat van ongeveer 7 graden in de ochtend naar 11 graden in de middag. Dubbele cijfers, terwijl het in november veel kouder kan zijn. Aan het eind van de middag komen sluierwolken opzetten vanuit het westen. Het zijn de voorlopers van een front dat om middernacht boven Zwolle verwacht wordt. In de nacht is de bewolking dik en valt er regen uit.

Vrijdagochtend is het front voorbij. De bijbehorende bewolking en regen verdwijnen naar het oosten. De zon neemt het over en het kwik stijgt naar 11 graden. Tussen passerende stapelwolken zou een enkel buitje kunnen zitten, met name in de middag. Groter is de kans dat het verder droog is vrijdag. De wind is gedraaid naar zuidwest tot west.

Ook zaterdag is het droog met een portie zonneschijn gegarneerd met wolken. Een middagtemperatuur van 9 graden. Zondag is er beduidend meer bewolking, waaruit in de tweede helft van de dag regen gaat vallen.