Nieuw bestuur Groot Salland ‘op stoom’

Foto van auteur

Zwolle – Het nieuwe algemeen bestuur (AB) van Groot Salland heeft in zeven bijeenkomsten volledige inzage gekregen in het beleid en de taken van het Waterschap Groot Salland. Afgelopen week vond de laatste sessie plaats waarbij de thema’s ambassadeurschap en woordvoerderschap centraal stonden.

De bestuursleden kregen de laatste weken veel informatie te verwerken. In een stoomcursus van diverse dagdelen werd ingezoomd op het waterschap van A tot Z. Van Afvalwater tot Aanbestedingsbeleid, van Belastingen tot Beheer, van Cultuur tot Calamiteiten enzovoort. De introductie bestond uit de vier programma’s uit de begroting van Groot Salland: Watersysteem, Waterkeringen, Waterketen en Bestuurlijke ondersteuning. Alle grote beleidsthema’s, projecten en maatschappelijke ontwikkelingen die van belang zijn voor het waterschap kwamen hierbij aan de orde. Naast specifieke zaken over Groot Salland passeerde ook informatie de revue over landelijke thema’s, zoals de klimaatswijziging, de  Deltacommissie en belangrijke wetgeving, bijvoorbeeld de Waterwet.

Het waterschapswerk gebeurt in belangrijke mate buiten. Daarom voorzag het programma  ook in bezoeken  aan het Laboratorium, het districtskantoor Rouveen en de  rwzi Deventer. Later worden nog bezoeken gebracht aan waterschapslocaties en -projecten kris kras door het werkgebied van Groot Salland.

1 gedachte over “Nieuw bestuur Groot Salland ‘op stoom’”

  1. tjongejonge wat werden de bestuursleden weer mishandeld. nou, dan zal de hele santemekraam volgend jaar wel weer doorberekend worden aan de burger. de culinaire hoogtepunten staan in dit stukje niet vermeld maar zullen ook zeer waarschijnlijk een groot deel van de tijd opgeslokt hebben. het wordt de hoogste tijd dat deze miljoenenverslindende instituten wat doorzichtiger gaan worden zodat de burger in deze financieel zware tijden weet wat er met de zoveelste lastenverhoging gebeurt.

Reacties zijn gesloten.