Het weer in het weekend: Winterkou en meest grijs

Zuiderkerkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag schuift een grijze wolkenlaag over Zwolle. Een afzienbaar eind zit er niet aan. Wil de zon tevoorschijn komen, dan moet ze het hebben van tijdelijk verdunde bewolking. Enkele weermodellen berekenen dat, de meeste gaan zaterdag echter voor complete grijsheid.

Het kwik in de Zwolse thermometers blijft dicht in de buurt van nul graden hangen. In de middag er een beetje boven en in de avond en nacht naar zondag er iets onder: lichte vorst in de nacht. De wind waait dit weekend overdag en ‘s nachts matig, kracht 3, uit het noordoosten tot oosten, waar koude lucht vandaan komt. Positief aan de wind is dat de windturbines op toeren worden gehouden. Maar de wind maakt het winterkoud; ook bij een temperatuur iets boven nul voelt het alsof het een beetje vriest.

Zondag is verdunning van de bewolking onwaarschijnlijk. Het is en blijft egaal grijs boven Zwolle. Uit het wolkendek zou een verdwaald spatje motregen kunnen vallen. Misschien zweeft er een vlokje motsneeuw over de stad. De temperatuur ‘s middags is ongeveer +2 graden.

Het Russische hogedrukgebied dat voor aanvoer van koude lucht zorgt, gaat de greep op ons weer verliezen. Maandag en dinsdag stijgt het kwik in Zwolle naar 5 tot 6 graden. De kans op een beetje neerslag neemt toe. Na dinsdag wordt het mogelijk weer kouder, maar de onzekerheid daarover is nog groot.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)